Windows Live Mail

 Gepubliceerd door om 21:04  Tools
nov 092006
 
Windows Live Mail - Klik voor grotere versie

Voordat Google met mail begon en voordat ik een tijdje een eigen server had heb ik een Hotmail-account geopend.
En al die tijd ben ik dat gewoon blijven gebruiken als adres dat ik op sommige sites gebruik.
Normaal kom ik niet op de Hotmail-website, maar gebruik ik Outlook Express om de mail op te halen. Maar vandaag lag de website er uit en kreeg ik een tijd een inlogscherm voor Windows Live Mail, dat op dat moment alleen een fout opleverde. Nu werkt dat wel en heb ik ook gebruik gemaakt van de optie om over te stappen op Live Mail. Mijn e-mailadres van Hotmail blijft gewoon bestaan, maar de ruimte is nu 2GB. Gelukkig werkt ook gewoon het ophalen en versturen van mail via Outlook Express nog zonder aanpassingen in de account-instellingen. Tja en al die mooie verbeteringen in de interface? Ehm, die zal ik niet vaak zien.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Windows Live Mail”

Reacties (2)
 1. 2GB? toch alleen met Hotmail Plus [= niet gratis]? Standaard is 25 Mb – ver verwijderd van gmail…

 2. @Rino: ik kreeg gisteren aan het einde van de dag een (bulk-)mail van MSN Nederland op mijn Hotmail-account met daar in de aankondiging van Live Mail en als samenvatting:
  Over Live Mail
  * Gratis – Net als Hotmail
  * Slim – Zoals Outlook
  * Persoonlijk – Jij bepaalt alles
  * Betrouwbaar – 2 GB opslag

  In Hotmail had ik toen een extra knop waarmee ik kon overstappen naar Live Mail. Daarbij maak ik gebruik van mijn bestaande Hotmail e-mail adres en wachtwoord en werden bestaande mails netjes overgezet. Ook Live Mail heeft een betaalde variant met wat meer opties, zoals het ophalen van je mail vanuit Outlook.
  Ik weet ook even niet of dat ophalen van mail in Outlook Express alleen voor "oude" gratis-accounts werkt. Want twee jaar geleden is daar in ieder geval iets in gewijzigd. Voor mijn account bleef het ophalen via Outlook Express werken en dus heb ik het Hotmail account toen niet laten verlopen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.