Windows Live Mail

 Gepubliceerd door om 21:04  Tools
nov 092006
 
Windows Live Mail - Klik voor grotere versie

Voordat Google met mail begon en voordat ik een tijdje een eigen server had heb ik een Hotmail-account geopend.
En al die tijd ben ik dat gewoon blijven gebruiken als adres dat ik op sommige sites gebruik.
Normaal kom ik niet op de Hotmail-website, maar gebruik ik Outlook Express om de mail op te halen. Maar vandaag lag de website er uit en kreeg ik een tijd een inlogscherm voor Windows Live Mail, dat op dat moment alleen een fout opleverde. Nu werkt dat wel en heb ik ook gebruik gemaakt van de optie om over te stappen op Live Mail. Mijn e-mailadres van Hotmail blijft gewoon bestaan, maar de ruimte is nu 2GB. Gelukkig werkt ook gewoon het ophalen en versturen van mail via Outlook Express nog zonder aanpassingen in de account-instellingen. Tja en al die mooie verbeteringen in de interface? Ehm, die zal ik niet vaak zien.

Skype versie 3 testen?

 Gepubliceerd door om 20:05  Tools
nov 092006
 

In Skype versie 3 kun je nu ook publieke tekst-chats aanmaken. Eigenlijk is het haast een stapje terug aangezien dit al kon met Skypecasts (met audio), maar hoe dan ook wel handig. In plaats van nóg een publieke test aan te maken, verwijs ik je even naar dit bericht bij Hans Mestrum.

Mooi is natuurlijk ook dat anderen die links ook gewoon kunnen toevoegen op hun site.
[update 10-11-2006 6:30 uur] Een korte instructie over hoe je een publieke Skype chat kunt opzetten kun je op deze pagina vinden.
[update 10-11-2006 6:35 uur] Op dit moment kan ik ook niet meer opnieuw via bovenstaande link in de chatruimte van Hans komen, ik neem aan dat hij zijn computer uit heeft staan en als de beheerder de chat verlaat verdwijnt de chat mogelijkheid voor nieuwe gebruikers.