Skype versie 3 testen?

In Skype versie 3 kun je nu ook publieke tekst-chats aanmaken. Eigenlijk is het haast een stapje terug aangezien dit al kon met Skypecasts (met audio), maar hoe dan ook wel handig. In plaats van nóg een publieke test aan te maken, verwijs ik je even naar dit bericht bij Hans Mestrum.

Mooi is natuurlijk ook dat anderen die links ook gewoon kunnen toevoegen op hun site.
[update 10-11-2006 6:30 uur] Een korte instructie over hoe je een publieke Skype chat kunt opzetten kun je op deze pagina vinden.
[update 10-11-2006 6:35 uur] Op dit moment kan ik ook niet meer opnieuw via bovenstaande link in de chatruimte van Hans komen, ik neem aan dat hij zijn computer uit heeft staan en als de beheerder de chat verlaat verdwijnt de chat mogelijkheid voor nieuwe gebruikers.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Wow, dat was leuk Pierre! En leerzaam.
Hoe krijg jij nu bovenstaand scherm in je blog?

Pierre
13 jaren geleden

Inderdaad! Dit soort dingen kun je niet in je uppie uitproberen.
Wel maf overigens wifi in een auto.
Mijn schermpje is helaas simpel hackwerk: bekijken van de bron van jouw pagina, het benodigde stukje HTML (de div die er stond met alles erin) selecteren, kopiëren en in mijn bericht plakken. Ik zal eens kijken of ze ook een gemakkelijke manier hebben waarmee je zoiets aan je pagina kunt toevoegen.
Ik zag bijvoorbeeld bij Screencast.com dat ze een "link to this page" optie hadden opgenomen in de pagina. Niet iets wat ik al doe voor screencasts die ik online zet maar eigenlijk wel logisch als je het gemakkelijk wilt maken voor anderen er naar te verwijzen. En dat wil je met een publieke Skype chat toch zeker ook.
Voor een Skype chat zou ik dan de keuze willen hebben tussen "URL" en "Embed" zoals o.a. Youtube en vele anderen dat doen. Bovenstaand blokje is namelijk statisch en het zou mooi zijn als je daar dynamisch informatie aan kon laten toevoegen zoals "de chat is afgelopen/gesloten" of "er zijn nu X andere chatters aanwezig" etc.

Hans Mestrum
13 jaren geleden

Klopt. Nu ben ik online en is de chatruimte er weer.
Ik zal zo meteen mijn computer aan laten staan dan kunnen mensen toch testen.