Reclame over bankstellen

 Gepubliceerd door om 21:11  Onderwijs
nov 012006
 

Ik weet niet meer wie me dat ooit uitlegde, maar het ging om het gevoel dat je vast wel eens gehad hebt: je bent van plan een bepaald product (TV, videocamera, bankstel) te gaan kopen en opeens lijkt het alsof er net op dat moment heel veel aanbiedingen zijn voor dat specifieke product. Zoveel zelfs dat je haast stress van krijgt omdat je bang bent dat nét nadat jij het gekocht hebt er een nóg betere aanbieding komt.
Nou dat gevoel heb ik een beetje (gelukkig zonder stress) als het gaat om berichten over ICT in Onderwijs-initiatieven binnen het voortgezet en primair onderwijs.
Morgenvroeg verzorg ik namelijk de keynote voor het ICT Beheer en Techniek Congres van School & Computer. En aangezien ik in nou eenmaal in het hoger onderwijs werk heb ik de afgelopen tijd uiteraard nóg wat beter de berichtgeving rond initiatieven bij Kennisnet, ICT op School en uiteraard ook de Scholenlijst in de gaten gehouden.
En net als bij de bankstellen lijkt het alsof er de laatste tijd ontzettend veel initiatieven in deze sectoren zijn. Veel te veel om morgen allemaal aan bod te laten komen, en ook met de interessante berichten over Second Life in het VO en Communiceren docenten via een ELO met hun leerlingen? kan ik nu even niet meer doen dan ze op de wiki-pagina met links en verwijzingen die ik voor morgen maak (link komt morgen beschikbaar) toevoegen.