Het kost een paar centen….

De video van Podtech.net is nog even aan het downloaden (233,8MB voor 35 minuten film, ze moeten Scoble nog even leren wat videocompressie is!), maar de afbeelding bij The Technology Chronicles is indrukwekkend genoeg om er alvast melding van te maken.

CISCO HD VC - Klik voor grotere versie

Ik vrees dat het nog effe zal duren voordat ik dit systeem bij SURFnet kan bekijken, maar dat is slechts een kwestie van tijd lijkt me voordat dat prijskaartje van 300.000 USD naar een voor het onderwijs meer betaalbaar niveau gezakt is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
14 jaren geleden

Die wil ik ook

Wytze
14 jaren geleden

Is dit zoiets als the T-Exchange Cell op de UT?
Zie http://www.utwente.nl/nieuws/pers/arc… (een actueler stuk of website kan ik niet vinden, hum…)

Pierre
14 jaren geleden

Ehm, nou nee, de CISCO Telepresence oplossing waar ik het hier over heb is zeker geen spel. Er komt juist geen simulatie of virtual reality aan te pas. Er wordt getracht de videoweergave zo levensecht mogelijk te maken. Dat gebeurt door de combinatie van heel hoge kwaliteit beeld én zaken als de opstelling van de schermen, de lifesize afmetingen van het beeld, de inrichting van de ruimtes (de tafel lijkt door te lopen in het beeld omdat in de andere ruimte eenzelfde tafel opstelling gebruikt wordt, de kleuren van de wanden zijn gelijkgesteld etc) waardoor het lijkt alsof de personen tegenover je zitten.