OLPCities: SL voor OLPC

“A new software project from Brazil called OLPCities seems to be shaping up to be a ‘Second Life’ game for OLPC-using students. Second Life is a game where you create a virtual avatar and go around a virtual world doing boring things and giving random strangers your money so they can be featured on BusinessWeek – only a slight exaggeration.”

(bron)

Voor als je, net als ik, niet weet wat OLPC nou weer is, het staat voor “One Laptop Per Child $100 dollar 2B1 Children’s Machine laptop”. Of OLPCities echt zoveel kans heeft om zo populair te worden als Second Life betwijfel ik nogal. Op deze website kun je er meer over lezen en doorklikken naar voorbeelden en screenshots. Niet alleen is het de vraag of de OLCP-laptops zo vaak terecht zullen komen bij kinderen met internet-toegang, maar de graphics zijn wel zo ruw dat ik me afvraag of hier niet ook een OLCP-kind direct afhaakt.