Gone Hyves…

hyves - Klik voor grotere versie
“Het moest ervan komen: Pierre Gorissen is aan de wiki gegaan…”

(bron)

Een bericht van ruim twee jaar geleden toen Sybilla Poortman verwees naar mijn eerste experimenten met een wiki. Hyves heb ik een stuk langer buiten de deur kunnen houden. Vond het een niet noodzakelijke uitbreiding van mijn netwerk. Kreeg ook wel af en toe een uitnodiging die ik dan gewoon maar negeerde. Afgelopen week kreeg ik er weer een, nu van Willem Karssenberg die zich afvroeg hoe het kon dat ik daar nog niet te vinden was. Tja, en toen heb ik er dus toch maar aan toegegeven, had toen overigens nog niet dit bericht gelezen, dan had ik het wellicht toch niet gedaan. Hoe dan ook, ik heb een account en een pagina (helaas was PiAir bij Hives al bezet) en heb al gemerkt dat Hyves in ieder geval één ding heel slim doet: het laat naast je naam het aantal ‘vrienden’ (op Hyves dan natuurlijk) dat je hebt zien. En tja, dan sla je natuurlijk toch aan het uitnodigen. Want vanochtend stond dat aantal bij mij nog op 3 en dus heb ik heel wat mensen (aan de hand van mijn Outlook-adresboek dat verre van compleet is) gespammed met een uitnodiging. De kans dat je er géén gehad hebt is overigens ook heel groot, want de meeste adressen zitten in Outlook Express en dat kan Hyves niet zomaar aan.
Zie je het als SPAM, deed ik ook, verwijder hem dan gerust, heb je geen uitnodiging gehad, aanmaken van een account kan hier (alleen de velden met ster zijn noodzakelijk), en onder mijn foto vind je de link om jezelf toe te voegen als vriend.
Ik heb er nog niks mee, zie nog niet direct verschil met bijvoorbeeld sites als Frappr (al heeft Hyves geen kaarten) al was het vinden van een aantal aan Fontys-gerelateerde groepen wel weer grappig (en in één geval zelfs handig), dus ik blijf er nog wel effe rondhangen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Pierre,

Ik geloof niet (meer) zo in dergelijke ‘netwerken’.
Ik denk dat Hyves niet tot de categorie ECHTE ‘sociale’ netwerken behoort maar eerder tot de ‘kunstmatige’ netwerken. Daar wil ik mijn tijd en energie niet aan verdoen.
Misschien zit ik er helemaal naast. Over een half jaar zien we verder.
Ik hoor/lees graag wanneer het moment is aangebroken dat je er je vruchten van plukt.

Pierre
15 jaren geleden

Ik was (en ben) er ook sceptisch over. ‘Probleem’ was dat het echter meteen al leuke informatie (leeftijd / achtergrond etc) opleverde die ik nog niet wist van een aantal mensen uit mijn reeds bestaande netwerk.
Goed plan om te kijken of ik er over 6 maanden nog steeds regelmatig kom. Sluit ik niet uit, maar is zeker nog geen uitgemaakte zaak.