EduKast 143 staat online

 Gepubliceerd door om 20:17  Edupodcast
sep 102006
 

Even een plug voor aflevering 43 van jaargang 1 van de EduKast. Deze week heb ik het over Hyves, de skypecasts van Stephen Downes en Heineken, en de videoblogs bij de Universiteit Wageningen v.s. Alpha Geek’s Weblog. In deel twee ga ik in op de vraag of uitgevers en bibliotheken nog wel bestaansrecht hebben in dit digitale tijdperk. En natuurlijk weer twee lekkere podsafe tracks!

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast 143 staat online  Tags:

Gone Hyves…

 Gepubliceerd door om 13:35  Internet
sep 102006
 
hyves - Klik voor grotere versie
“Het moest ervan komen: Pierre Gorissen is aan de wiki gegaan…”

(bron)

Een bericht van ruim twee jaar geleden toen Sybilla Poortman verwees naar mijn eerste experimenten met een wiki. Hyves heb ik een stuk langer buiten de deur kunnen houden. Vond het een niet noodzakelijke uitbreiding van mijn netwerk. Kreeg ook wel af en toe een uitnodiging die ik dan gewoon maar negeerde. Afgelopen week kreeg ik er weer een, nu van Willem Karssenberg die zich afvroeg hoe het kon dat ik daar nog niet te vinden was. Tja, en toen heb ik er dus toch maar aan toegegeven, had toen overigens nog niet dit bericht gelezen, dan had ik het wellicht toch niet gedaan. Hoe dan ook, ik heb een account en een pagina (helaas was PiAir bij Hives al bezet) en heb al gemerkt dat Hyves in ieder geval één ding heel slim doet: het laat naast je naam het aantal ‘vrienden’ (op Hyves dan natuurlijk) dat je hebt zien. En tja, dan sla je natuurlijk toch aan het uitnodigen. Want vanochtend stond dat aantal bij mij nog op 3 en dus heb ik heel wat mensen (aan de hand van mijn Outlook-adresboek dat verre van compleet is) gespammed met een uitnodiging. De kans dat je er géén gehad hebt is overigens ook heel groot, want de meeste adressen zitten in Outlook Express en dat kan Hyves niet zomaar aan.
Zie je het als SPAM, deed ik ook, verwijder hem dan gerust, heb je geen uitnodiging gehad, aanmaken van een account kan hier (alleen de velden met ster zijn noodzakelijk), en onder mijn foto vind je de link om jezelf toe te voegen als vriend.
Ik heb er nog niks mee, zie nog niet direct verschil met bijvoorbeeld sites als Frappr (al heeft Hyves geen kaarten) al was het vinden van een aantal aan Fontys-gerelateerde groepen wel weer grappig (en in één geval zelfs handig), dus ik blijf er nog wel effe rondhangen.