Writely registraties weer mogelijk

“This week, we have finished inviting everyone who’s been patiently on the waiting list, and have reopened registration to the public. If you haven’t already, now is the time to sign up for the Writely beta!”

(bron)

Voor het geval je nog geen account had toen Writely werd overnomen door Google, je kunt weer registreren. De integratie met Google Accounts is nog niet actief maar zit er blijkbaar aan te komen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer weet wat Writely voor de overname allemaal kon (ik had toen al een account, zie ook de review op CNET), maar de combinatie van samenwerken aan een document en bijvoorbeeld post to blog (ga ik zo even uitproberen) is natuurlijk mooi. Het zou natuurlijk ook wel mooi zijn als we Natschool zouden uitbreiden met een Blogger-API….met versie 9 en de toegangsopties via webservices zouden we dat zelf moeten kunnen bouwen…dan kon je Writely gebruiken om resources te maken voor in je ELO…en die dan weer als uitwisselbare contentpackages exporteren…of delen via bijvoorbeeld LOREnet…hmmm
(via)

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
Jean
14 jaren geleden

Die NS-optie lijkt me een mooie.

Pierre
14 jaren geleden

Zo’n interface zou het maken van content vanuit meer tools dan alleen Writely mogelijk maken. Betekent overigens wel dat die interface was ‘slim’ werk moet leveren, zoals het genereren van een HTML-document op basis van de informatie die wordt doorgestuurd, die uploaden etc.
Maar dat is niet zo moeilijk.

Minder gemakkelijk is de principiĆ«le vraag met betrekking tot de wachtwoorden. Natschool heeft nu een redelijk strak en solide mechanisme waarbij wachtwoorden niet leesbaar ‘over de lijn’ gaan. Bij Writely moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Dat zou dan (in een eenvoudige uitwerking) je Natschool gebruikersnaam en wachtwoord zijn. Dat doorbreekt natuurlijk meteen de veiligheid van het huidig logon mechanisme. Tel daarbij op dat we over gaan op Single Sign-on, dan wil je al helemaal niet dat je dat wachtwoord (dat ook voor je mail en je netwerklogin gebruikt wordt) daar terecht komt.
Je zou natuurlijk iets kunnen verzinnen waarbij een gebruiker in zijn profiel in Natschool zelf een ‘blogger-API’ wachtwoord kan invullen dat alleen voor de API gebruikt wordt en dat maar beperkt rechten heeft….maar dat is iets meer werk in de realisatie.