Writely to Nucleus test

 Gepubliceerd door om 09:38  Algemeen
aug 192006
 

Dit is een post vanuit Writely naar Nucleus.
Ik weet nog niet of dit een toepassing is die ik vaak zal gaan gebruiken voor het posten van berichten. Daarvoor is de integratie met Nucleus of het grabben van stukjes tekst die ik wil citeren absoluut noodzakelijk.
Ander probleem dat ik voorzie gezien mijn ervaringen met het posten vanuit bijvoorbeeld Flickr is dat de kans groot is dat er een aantal HTML-tag gebruikt worden die niet door de Nucleus engine toegestaan worden en die er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat de uitvoer ‘breekt’.
Bunratty Castle & Folk Park
Ik vind het raar/jammer dat ik voor het toevoegen van afbeeldingen, die persé moet uploaden. Voor het linken naar een afbeelding die elders staat moet ik blijkbaar in de HTML-code duiken. Zou dat zijn omdat ze die bestanden liever op hun eigen server hebben omdat dat export naar bijvoorbeeld RTF, PDF, OpenDocument en zo eenvoudiger maakt?

Grappig is overigens ook dat een document het concept van pagina’s kent. Al lijkt het er op dat in Firefox dat tot rare effecten bij het editen leidt. Genoeg gestes. Even posten.
[Edit] Er kwam de nodige zooi mee op het einde van de post (de code voor de nieuwe pagina’s), de titel kwam niet mee en de post kwam niet automatisch in de primaire site terecht…

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Writely to Nucleus test  Tags:

Writely registraties weer mogelijk

 Gepubliceerd door om 09:27  Tools
aug 192006
 
“This week, we have finished inviting everyone who’s been patiently on the waiting list, and have reopened registration to the public. If you haven’t already, now is the time to sign up for the Writely beta!”

(bron)

Voor het geval je nog geen account had toen Writely werd overnomen door Google, je kunt weer registreren. De integratie met Google Accounts is nog niet actief maar zit er blijkbaar aan te komen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer weet wat Writely voor de overname allemaal kon (ik had toen al een account, zie ook de review op CNET), maar de combinatie van samenwerken aan een document en bijvoorbeeld post to blog (ga ik zo even uitproberen) is natuurlijk mooi. Het zou natuurlijk ook wel mooi zijn als we Natschool zouden uitbreiden met een Blogger-API….met versie 9 en de toegangsopties via webservices zouden we dat zelf moeten kunnen bouwen…dan kon je Writely gebruiken om resources te maken voor in je ELO…en die dan weer als uitwisselbare contentpackages exporteren…of delen via bijvoorbeeld LOREnet…hmmm
(via)

Deel dit bericht: