Scheidingspiek na vakantie

“Het echtscheidingsseizoen is aanstaande. Na de zomervakantie besluiten beduidend meer echtparen dan gewoonlijk het bijltje er bij neer te gooien. Van eind augustus tot eind oktober verwacht mede-oprichter en directeur van De Scheidingsmakelaar Ate Atsma 33% meer verzoeken tot bemiddeling bij echtscheidingen dan in het voorjaar, zijn op twee na drukste periode van het jaar. Hij doet dat op basis van voorgaande jaren en het aantal aanvragen van deze maand totnogtoe.”

(bron)

Even een offtopic bericht dat gelukkig niet in de categorie persoonlijk past, maar ik hoor wel in de categorie “stellen tussen de 30 en 50 jaar oud met kinderen, een eigen huis en een inkomen van één à twee keer modaal”, blijkbaar de risicogroep dus. Ik wist wel al van vaders die de eerste week van de vakantie last hadden van gebrek aan stress en de bijbehorende adrenaline. Maar ook de overige weken kunnen dus gevaarlijk zijn.