Waar laat jij je videolinks?

 Gepubliceerd door om 13:45  Media
jun 052006
 

Ik kwam vandaag bij een pagina van het Office of Information Technology met een overzicht van sites die educatieve video’s bevatten. Een heel generieke lijst, dus niet specifieke video’s, maar verwijzingen naar o.a. Youtube en Google Video, maar ook Macromedia Education Presentations. En soms zitten er interessante filmpjes tussen die je wilt bewaren, zoals deze uitleg op de vraag “Hoe weet je in de ruimte hoe laat het is?” bij de NASA.
Andere filmpjes zijn gewoon grappig, zoals deze viral over wat er zou gebeuren als vrouwen zich (net als veel mannen) niet zouden scheren, of wat kun je doen met Cola en Mentos, en natuurlijk deze klassieker en de clip waar ik gisteren naar linkte.

De vraag is: waar laat ik die allemaal? Ga ik ze allemaal downloaden zodat ik ze lokaal heb staan en toch niet meer terug kan vinden, opslaan in FURL, andere programma’s?
Voorlopig heb ik hier nog geen goede strategie voor gevonden. Alleen de link lijkt me niet altijd handig, want als de video er morgen niet meer is, ben je hem (neem ik aan) ook met FURL kwijt, want als die al die video’s gaat oplaan zit je zo aan je limiet.
Wat gebruik jij hier voor? Ik hoor het graag, want ik ben nog zoekende.

 Reacties uitgeschakeld voor Waar laat jij je videolinks?  Tags:

Zet de Edukast op 6!

 Gepubliceerd door om 13:07  Edupodcast
jun 052006
 

OK, het is eigenlijk erg dat het me wat uitmaakt, maar die dikke onvoldoende die de EduKast op Podfeed.nl krijgt zit me dwars. Zoals ik in de reactie bij de aflevering van deze week ook zeg, het zal wel mijn onderwijsachtergrond zijn, maar een onvoldoende voelt nou eenmaal niet goed.
Zou ik dan niet moeten mikken op een 8 in plaats van een zesje, natuurlijk, maar ik ben ook Nederlander genoeg om een beetje bescheiden te zijn. ;-) Dus, luister eens naar een aflevering, vind je het écht bagger, dan verdien ik die score, anders stel ik een bijdrage aan een hogere score op prijs. Overigens, het kan zijn dat je in het verleden al eens een score op podfeed.nl gegeven hebt, maar die verdwijnen na een tijdje. Je IP-nummer wordt geregistreerd en afhankelijk van hoe lang geleden je laatste score was, zie je op de pagina zelf meteen of je een score kunt geven.
En natuurlijk heeft de Edukast ook een RSS-feed voor de MP3-bestanden: RSS Een overzicht van de verschillende feed-opties vind je op de Edukast-website.