Over Macs en ijsjes

 Gepubliceerd door om 10:41  Tools
mei 092006
 
“Ongeveer een week geleden stuurde McAfee, maker van antivirus-software, een alarmerend persbericht de wereld in: ook de Mac wordt gevoelig voor virussen. Dat is redelijk spectactulair nieuws, want ik ken best wel wat Mac-gebruikers en geen enkele bezitter van zo’n computer gebruikt antivirussoftware.”

(bron)

Inderdaad tamelijk spectaculair nieuws. Dat zou dit filmpjes (Quicktime nodig!) dat onderdeel uitmaakt van deze serie Apple-reclames een stuk minder ‘waar’ laten blijken.
Maar goed, laten we op dezelfde manier een bericht schrijven: gisteren nam het aantal externe auteurs op de wiki voor de DU Masterclass met 50% toe! Blijft overigens de vraag of daar (die virussen op de Mac!) verandering in gaat komen. En om te begrijpen waarom dit nou ook over ijsjes gaat moet je het bericht bij Maarten Volder even lezen.

Google Maps API v2 #2

 Gepubliceerd door om 06:42  Geocoding
mei 092006
 

Moest je het bij mij zelf afleiden uit de javascript bij mijn voorbeelden, Michel Duijvestijn zet de aanpassingen die nodig zijn om Google Maps van versie 1 naar versie 2 bij te werken even netjes op een rij.
Het is eigenlijk net wat veel werk als je alleen de straten van Nederland zichtbaar wilt maken. Maar de eerste resultaten zijn er en dat aantal zal alleen maar groeien verwacht ik.