mei 082006
 

Je hebt hem al een paar keer in actie kunnen zien (horen), bijvoorbeeld bij de video van de weblogworkshop in Veldhoven. Nu kwam ik bij DV Gear Talk ook een korte instructievideo (Quicktime nodig) tegen van het gebruik/instellen van de Sennheiser draadloze dasspeldmicrofoon. Toegegeven, het klinkt als (is?) een verkoopvideo, maar aangezien wij al zo’n sets hebben en het stap voor stap uitlegt hoe je de microfoon instelt, vind ik hem heel waardevol en handig. Hoef ik zelf geen instructievideo er voor te maken.

 Reacties uitgeschakeld voor Instructievideo Sennheiser draadloze microfoon  Tags:

Het kost een paar centen

 Gepubliceerd door om 20:22  Edupodcast
mei 082006
 

Maar dan heb je ook wel wat zeg. Vanochtend zag ik een uitzending van de DV Gear Talk – Video Podcast over de HHB FlashMic DRM85 Digital Recording Microphone. Je kunt de betreffende aflevering hier bekijken (Quicktime nodig). Mooooi!
Niks geen kabels en toch een professionele recorder + microfoon voor veldwerk. Kost alleen ruim 1100 euro inclusief BTW, dus ik denk dat ik een heel goed verhaal moet gaan verzinnen wil ik ooit kans maken er zo eentje echt in mijn handen te krijgen.

 Reacties uitgeschakeld voor Het kost een paar centen  Tags:
mei 082006
 

De Digitale Universiteit heeft door Fontys PTH een handleiding Macromedia Breeze laten maken waarin de volgende onderwerpen worden belicht:

  • het aansluiten van de headset en de webcam;
  • het videocommuniceren met Breeze;
  • het gebruik van de conferentieruimte.

De handleiding is gratis te downloaden van de DU website, of via pdf deze link.
De handleiding is op beginners gericht, maar gaat met bijvoorbeeld het uitleggen hoe een vergadering opgenomen kan worden soms weer wat dieper. De uitleg blijft beperkt tot de techniek, dus dingen als ‘hoe maak je een account aan’ etc en gaat niet in op zaken als ‘hoe zet je het beste een vergadering online op’ of ‘welke rol is het beste voor nieuwe deelnemers’. Maar dat kun je ook niet verwachten in 14 pagina’s. Nu is het een handleiding waarvan ik denk dat zowel gewone gebruikers als mensen die zelf voor het eerst een vergadering in Breeze willen gaan organiseren in ieder geval genoeg hebben om te kunnen starten.