mrt 212006
 
Xiffy

Een van de vragen die ik vandaag kreeg was of het gebruik van weblogs er nu voor zorgde dat online netwerken de rol van real-life netwerken overnamen. Het antwoord daarop is simpel: nee.
Ik geef nog steeds de voorkeur aan dagen als vandaag waar je de mensen echt ziet als je met ze praat. Maar mijn weblog biedt mij wél de mogelijkheid om netwerken te onderhouden met mensen waarmee ik anders nooit in contact zou zijn gekomen of die ik anders niet zou tegen komen.
Vandaag maakte ik weer zo’n maf voorbeeld mee van hoe die twee netwerken samenwerken en elkaar soms kruisen. Aan het einde van de dag kwam er iemand naar met toe, schudde me de hand en stelde zich voor. De manier waarop hij dat deed wekte de indruk dat ik hem zou moeten kennen, maar er ging geen belletje rinkelen. Dat was waarschijnlijk goed zichtbaar want hij zei meteen, ‘Xiffy‘. En dat maakte opeens een wereld van verschil. Leuk om je nu ook eens in het echt ontmoet te hebben! :-)

CWIS-NL – Audioregistraties

 Gepubliceerd door om 23:00  Internet
mrt 212006
 

De opnames van de sessies van Willem, Gerrit en Iwan waren goed genoeg om online te zetten. Gelukkig deze keer dus geen echte problemen met de techniek. Ik zie dat ik de opname iets zachter had mogen doen. Ik zag in Audition dat het opnameniveau regelmatig tot 100% oploopt. Maar gelukkig is het niet storend en nu heeft het als voordeel dat je in het algemeen de vragen van of de interactie met de zaal ook redelijk kunt volgen.

De audiobestanden staan steeds bij de berichten over de presentatie:
* presentatie Willem Karssenberg
* presentatie Gerrit Holl
* presentatie Iwan Wopereis

Mocht je trouwens een feedreader gebruiken die enclosures aan kan, dan zul je merken dat de audiobestanden bij de berichten ook als enclosures automatisch gedownload worden.
Waarschijnlijk is het bij het beluisteren prettig om het bijbehorend presentatiebestand te zien. Willem heeft geen powerpoint gebruik, de andere twee komen naar verwachting zo snel mogelijk via de CWIS-website beschikbaar.
Rest mij nog de sprekers hartelijk te bedanken voor het laten opnemen van hun sessie.

CWIS-NL – Wikipedia sessie

 Gepubliceerd door om 13:58  Internet
mrt 212006
 
CWIS-NL bijeenkomst

Ik zit op het moment bij de Wikipedia-sessie te luisteren naar hoe WikiPedia werkt. Het is een interessant verhaal denk ik. Kan dat in dit geval natuurlijk moeilijk inschatten omdat ik hier (natuurlijk) geen nieuwe dingen hoor. Ik had alleen gehoopt dat ze tijdens deze handson-sessie de deelnemers die nu achter hun laptop zitten te luisteren wat sneller ook aan de slag zouden laten gaan.

Het bijbehorend presentatiebestand is op deze wiki-pagina beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor CWIS-NL – Wikipedia sessie  Tags:

CWIS-NL – Indruk tot nu toe

 Gepubliceerd door om 12:54  Internet
mrt 212006
 

Voorlopige conclusie (terwijl Iwan nog bezig is), is dat de organisatie een heel mooie mix van sprekers tijdens deze hands-off heeft weten te vinden: Willem liet heel enthousiast voorbeelden van gebruik zien. Hij kon dan ook heel terecht weinig met de vraag die hij kreeg over de toegevoegde waarde van weblogs voor het onderwijs, anders dan het feit dat ze heel duidelijk zichtbaar de studenten stimuleerden en enthousiast maakten. Wat wil je inderdaad nog meer dan dat.
Gerrit liet zien dat het allemaal zeker niet iets is wat beperkt hoeft te blijven tot initiatieven die door de onderwijsinstelling of docenten opgezet worden.
Iwan gaat in zijn verhaal heel reflecterend te werk. Als een echte onderzoeker (zonder daar een negatief waarde-oordeel aan te hangen!) die afstand neemt van het onderwerp en dat heel objectief beschrijft.
Ik denk dat de combinatie van die drie aanvliegroutes een heel aardig beeld geeft.

CWIS-NL – Presentatie Iwan Wopereis

 Gepubliceerd door om 12:45  Internet
mrt 212006
 
CWIS-NL bijeenkomst

Als laatste in de serie van hands-off sessies vanochtend is Iwan Wopereis aan het uitleggen hoe en waarom zij in een DU-project aan het kijken zijn naar het inzetten van weblogs als reflectie-instrument voor docenten-in-opleiding.

[update] de audioregistratie van de presentatie is hier te downloaden en te beluisteren:

audio Presentatie Iwan Wopereis   (23 minuten en 39 seconden) Het bijbehorend presentatiebestand is als PDF (6022KB) beschikbaar.

[update] Het filmpje waar Iwan in zijn presentatie naar verwijst is hier te vinden.

CWIS-NL – Presentatie Gerrit Holl

 Gepubliceerd door om 12:25  Internet
mrt 212006
 
CWIS-NL bijeenkomst

Op het moment is Gerrit Holl, derdejaars student Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, aan het vertellen over de Campuswiki. Mooi om te zien hoe zoiets tot stand kan komen. Gerrit was op zoek naar informatie op de bestaande websites, kwam erachter dat die niet meer actueel was maar dat hij die niet kon bijwerken. Daarom nam hij het initiatief tot het opzetten van de Campuswiki. Ook bij hem de voor mij herkenbare verwondering op het moment dat anderen ook hun bijdrage gingen leveren. Op nummer 1 in de top 10 van populairste artikelen staat de ‘UT-FAQ’, dan ‘feest organiseren’, nummer drie is ‘flatfeest’. Studenten blijven tenslotte studenten. De hele lijst kun je vinden in de presentatie die binnenkort ook via de CWIS-NL-website beschikbaar komt.

[update] de audioregistratie van de presentatie is hier te downloaden en te beluisteren:

audio Presentatie Gerrit Holl   (23 minuten en 39 seconden) Het bijbehorend presentatiebestand is als PDF (754KB) beschikbaar.

mrt 212006
 
CWIS-NL Bijeenkomst

Na mijn sessie (wat zijn 50 minuten snel voorbij) en de koffiepauze is het nu de beurt aan Willem Karssenberg. Hij is aan het vertellen over het gebruik van weblogs tijdens de reis naar Oostenrijk en is nu bezig met het intypen van zijn pincode voor het opnemen van een audiofragment dat automatisch doorgeplaatst gaat worden naar zijn weblog.
[update] en nu ook een filmpje.
[update #2] de audioregistratie van de presentatie is hier te downloaden en te beluisteren:

audio Presentatie Willem Karssenberg   (34 minuten en 13 seconden)

Aan de slag

 Gepubliceerd door om 06:42  Internet
mrt 212006
 

Ik ben vandaag naar Utrecht voor de CWIS-NL bijeenkomst over weblogs en wiki’s. Ik verzorg deze keer de inleiding. De rest van het programma ziet er interessant uit met sprekers die vanuit hun ervaring in het onderwijs iets komen vertellen over weblogs en wiki’s. Fototoestel zit in mijn tas, als het goed is moet ik bij SURFnet (daar zitten we) ook op het draadloos netwerk kunnen, dus dan kun je tijdens de dag al wat foto’s en berichten verwachten. Voicerecorder gaat ook mee, maar het zal er natuurlijk een beetje vanaf hangen of de sprekers zich daar happy bij voelen.

 Reacties uitgeschakeld voor Aan de slag  Tags: