Screencast Lessig style

Via het Techsmith Blog kwam ik bij een ‘screencast/presentatie’ met Jay Bailey, gemaakt met Camtasia. Je kunt hem hier (WMV-bestand) bekijken.
Het is een presentatie volgens de Lessig-methode die je volgens mij niet offline moet gebruiken, maar die online ook in dit geval prima werkt en in staat is mijn aandacht in ieder geval voor de hele duur van het filmpje vast te houden. Maar ook eentje die het snel even terug vinden van bepaalde uitspraken of punten in het verhaal nagenoeg onmogelijk maakt. En eentje die geen echte rustpunten bevat. Allemaal dingen die er ook voor kunnen zorgen dat er mensen zijn die dit een vreselijke presentatievorm vinden.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
15 jaren geleden

Ik weet niet of Jay naar Dick heeft gekeken of Dick naar Jay, maar ook al is de techniek anders, de vormgeving doet me wel heel erg denken aan de Identity-2 presentatie van Dick Hardt http://identity20.com/media/OSCON2005/ ).

Ik ben de laatste tijd aan het rondkijken naar alternatieven in plaats van altijd maar weer naar Powerpoint grijpen. Deze presentatie vind ik leuk, maar het is zeker afhankelijk van het onderwerp, je doelgroep en de omstandigheden of je dit kunt gebruiken. Erg leuk om eens te bekijken in ieder geval.

Pierre
15 jaren geleden

Ik zou dit, hoe leuk ik het ook vind om dit online te bekijken, niet voor een levend publiek willen doen. Of als levend publiek bij zo’n presentatie willen zitten.
Dan ben je namelijk volledig overbodig en hoewel dit visueel aantrekkelijker is dan slides met lijstje, plan je vooraf zo 0% interactie in. Dat is prima online, maar niet offline.