HDTV in 2006 – Flop of Hit?

“Alle grote kabelaars brengen dit voorjaar het WK 2006 in hoge definitie (HD) op het scherm. Afgelopen donderdag sloten UPC en Philips een contract voor het gebruik van decoders voor HD ontvangst, en vrijdag maakten Essent Kabelcom, Casema, CaiW en Multikabel een samenwerking bekend met leverancier Samsung.”

(bron)

Mijn TV heeft zo’n 10 jaar geleden 500 guldens gekost. Officiële afmeting beeldschermdiagonaal is 51 cm, de monitor van de laptop die er naast staat en die tegenwoordig regelmatig gebruik om films op hem af te spelen is 17 inch breedbeeld. Niet heel veel kleiner, maar wel een stuk duurder (logisch). UPC en Philips hopen (verwachten?) dat ik nu nog eens ruim 1000 euro uit ga geven voor een nieuwe TV zodat ik de grassprieten op het veld kan zien tijdens het voetballen. Maar het WK start al op 9 juni. Ik heb nog niet eens zo’n kastje van UPC ontvangen. En het zal toch niet zo zijn dat ik al dat digitale moois van UPC alleen op een HDTV goed kan bekijken? Mijn DVD-speler en digitale videocamera kunnen geen HD-kwaliteit aan. Dus daar hoef ik het allemaal niet voor te doen. Dan kan ik toch nu ook genoegen nemen met voetbal op DVD-kwaliteit zoals UPC me nu al beloofd?
Kortom, te veel in te korte tijd. Mijn voorspelling: FLOP

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
16 jaren geleden

’t Wordt wederom een FLOP. De gemiddelde kijker zal ongetwijfeld verschil ervaren maar daar na een paar dagen al niet meer van onder de indruk zijn.

Alex
Alex
16 jaren geleden

Ik snap niet dat iedereen zo sceptisch is. Er wordt je niet verplicht om het te nemen, maar als je je huidige tv wilt vervangen dan is hdtv een mooie overgang. Digitale tv biedt veel extra zenders, waar iedereen wel wat naar zijn zin tussen vind, bovenop evenementen zoals het wk. Eerst was er een plat scherm, toen moest het HD zijn. Toen was er HD, maar geen content. Nu is er content, zeuren jullie critici dat je er niet op zit te wachten.

Pierre
16 jaren geleden

Dus jij voorspelt dat het een HIT wordt dit jaar? ;-)