Flashback: Samenwerken via internet

 Gepubliceerd door om 22:46  Internet
jan 212006
 

Vandaag een jaar geleden schreef ik over de testomgeving die SURFnet voor het samenwerken en online vergaderen via internet had ingericht. Toen nog op basis van Click2Meet. Inmiddels is de samenwerkomgeving in de lucht en is het aftellen naar het beschikbaar komen van de online vergaderfaciliteiten op basis van Macromedia Breeze. Ik weet zeker dat ik volgend jaar schrijf dat we niet meer zonder dat soort faciliteiten zouden willen werken.

 Reacties uitgeschakeld voor Flashback: Samenwerken via internet  Tags:

Quicktime 2 RSS

 Gepubliceerd door om 22:43  Edupodcast
jan 212006
 
“The forthcoming QuickTime 2 Really Simple Syndication (RSS) technology, a development program to be launched in Europe in the spring, will allow the lecturer to record their own "performance" – their slides, notes and details of student assignments as they deliver them live to the students in the lecture hall.
Once the lecture is over, the technology behind the system can turn the content into suitable files and automatically upload them to Apple’s iTunes network or connect it to RSS feeds that students, and others, can subscribe to.”

(bron)

Dit klinkt als wat bij het Digicol-project een aantal jaar geleden al gerealiseerd werd, alleen toen op Windows-systemen en (natuurlijk) zonder gebruik van RSS. Het stappenplan daarvan laat overigens zien dat het nog best veel handelingen zijn voordat je van start kunt. Maar een draadloze dasspeldmicrofooon (kost overigens een paar centen) zal neem ik aan niet in de geplande setup van Apple zitten.

Philips telefoon met video via wifi

 Gepubliceerd door om 21:57  VOIP
jan 212006
 
“Philips will first launch the VP5500 cordless videophone in the Netherlands as part of Dutch telecommunications operator KPN’s consumer VoIP (Voice-over-IP) product InternetPlusBellen being introduced this year.”

(bron)

Wat een mooi product! En het komt nog als eerste in Nederland uit ook nog. Een mobiele telefoon op wifi én video die via het SIP-protocol communiceert.

vp5500 - Klik voor grotere versie

Nou zal hij in de uitvoering zoals hier aangegeven wel gelockt zijn voor gebruik met de genoemde KPN-dienst, maar dan nog. Ik zou het haast voldoende reden vinden om daar een tijd gebruik van te maken.
Lees verder….