jan 142006
 
“Een internetbeheerder is door de rechter aansprakelijk gesteld voor inbreuk op het auteursrecht. De commotie is ontstaan om een foto van Wieteke van Dort, die in een folder stond. De beheerder van de website www.galeries.nl kreeg die folder toegestuurd met het verzoek van de galerie om die informatie op de pagina van actrice en kunstenares Van Dort over te nemen. De galerie voldeed aan dat verzoek zonder na te gaan of er auteursrechten op de foto berusten. Ook werd de naam van de maker van de foto niet vermeld. De fotograaf had met Van Dort de afspraak gemaakt dat de foto voor een uitnodiging van haar expositie en voor publicatie in het blad van de galerie gebruikt zou worden. Over publicatie op een website werden geen afspraken gemaakt.”

(bron)

Een voorbeeld van hoe een nietsvermoedende site(-eigenaar) leergeld betaald voor het gebruik van materiaal waarvan de licentie niet vooraf helder was. Lees verder….

Geotaggin Flickr photos revisited

 Gepubliceerd door om 07:35  Algemeen
jan 142006
 

Natuurlijk kun je al lang Greasemonkey en Firefox gebruiken om je Flickr-foto’s te voor zien de coördinaten, maar wat nou als je liever geen Greasemonkey installeerd of gebruik maakt van Internet Explorer of Safari? Nou, dan kun je nu gebruik maken van deze javascripts die in al die browsers werken en je naar keuze de tags laten opzoeken in Google Maps, Yahoo! Maps, MSN Maps/MapBlast, multimap.com of mapy.cz. Daarvan heeft Multimap wat mij betreft op het moment nog de voorkeur als je locaties in Nederland wilt opzoeken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Geotaggin Flickr photos revisited  Tags: