Pandora: een doos met muziek

 Gepubliceerd door om 22:55  Media
jan 092006
 

Op Technorati kon ik niet ontdekken of het een site was waar de hele wereld al over geschreven had. Pandora is namelijk ook een naam van een hond met een eigen blog en ook schepen blijken zo te heten. Maar goed, getipt door een collega (bedankt Hans!) kwam ik vandaag bij http://www.pandora.com/.
De werking is simpel: je vult de naam van een artiest of een track in en de site zoekt muziek die ‘er bij past’ en speelt die voor je af.

Pandora - Klik voor grotere versie

Je kunt de site helpen door tijens het luisteren aan te geven wat je van een track vindt.

Pandora - Klik voor grotere versie

Als je aangeeft dat je een track helemaal niet vindt, dan biedt de site haar verontschuldigingen aan en zal de track niet meer laten horen. Vind je een track fantastisch, dan kun je aangeven dat je vooral meer van dit soort muziek wilt horen.

pandora - Klik voor grotere versie

Je kunt overigens meerdere ‘radiostations’ aanmaken, ik had er bijvoorbeeld eentje die op basis van Phil Collins een verzameling rustige muziek opleverde (al heb ik die minder nodig omdat de site nog werkt) en eentje op basis van de Black Eyed Peas die meer up-tempo muziek opleverde.
Hoor je een track je echt bevalt, dan kun je natuurlijk ook die muziek kopen via Amazon of iTunes, of een nieuw ‘radiostation’ starten op basis van die track.

Pandora - Klik voor grotere versie

Natuurlijk moet ook bij Pandora de schoorsteen branden. Na een paar tracks geprobeerd te hebben moet je registreren. Op het moment is de gratis versie nog vrij van advertenties, maar die worden de komende maanden blijkbaar geïmplementeerd. Geen idee nog wat dat gaat worden.

Grootste probleem? Ik wil dit ook op mijn iPod hebben…maar opnemen van de audiostroom mag uiteraard niet.
O, en je moet een US-zipcode hebben. Je kunt 02139 gebruiken. Dat is in Cambridge, Massachusetts.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Pandora: een doos met muziek”

Reacties (1)
  1. Leuke muziek gehoord! Alleen onduidelijk nog hoe lang gratis en wat het later gaat kosten…
    bedankt voor de tip!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.