Jaloers

“Ik kan er zelf helaas niet bij zijn (wie organiseert nu ook een dergelijk congres op de verjaardag van Sinterklaas? ;-) maar gelukkig zijn er tal van deelnemers die hebben aangekondigd het congres live te verslaan zodat we niets hoeven te missen.”

(bron)

Een citaat van Marco op Marketingfacts dat ook op mij van toepassing is. Voor het eerst sinds drie jaar ben ik dit jaar niet in Berlijn geweest (voor Online Educa Berlin) en zou ik dus alle Sinterklaasbezoeken met de kinderen mee kunnen maken. Dus kon ik het natuurlijk niet maken om vandaag en morgen in Parijs te zijn bij Les Blogs 2.0. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet stikjaloers ben op al die mensen die er wél zijn. Vooral ook omdat vandaag al heel snel duidelijk werd dat waar wij tijdens de Onderwijsdagen probeerden zo snel mogelijk berichten online te krijgen, dit toch wel van een heel andere orde is. De teller bij Technorati staat op dit moment op 640 berichten, het aantal van 2782 foto’s dat je bij Flickr ziet is gelukkig niet alleen van vandaag, maar ook van vorig jaar, de meer specifieke tag lesblogs20 levert een meer bescheiden aantal op. Er is een Backchannel waarop de deelnemers chatten, al dan niet terwijl dat chatvenster live achter de spreker geprojecteerd wordt, en er wordt zelfs aan lifebloggen op afstand gedaan! ;-)

Deze blik op de zaal zegt denk ik overigens heel veel. Links zie je overigens dat er een live videofeed van de spreker en het chatkanaal geprojecteerd worden naast de slides van de spreker.

Ik ga nu niet de vergelijking trekken met de SURF Onderwijsdagen. Dat is een vergelijking die helaas namelijk vaak in een negatieve discussie eindigd. Het gaat mij namelijk niet zozeer om wat anderen slechter doen dan bij Lesblogs, maar om het bewijs dat ook digital immigrants (want er zijn toch ook heel wat 25-plussers in Parijs op het moment) in staat zijn op zo’n manier te communiceren.
Overigens begrijp ik uit de berichten dat ook deze manier van werken niet betekent dat er geen slechte/saaie sessies tussen kunnen zitten. De spreker wordt dan alleen wat harder afgestraft. En zo’n grapjes als met Marc Canter zijn natuurlijk goud waard. :-)

Volgend jaar een weekje eerder? (dan hoef ik tegen die tijd nog alleen maar een sponsor te vinden)

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
Willem
16 jaren geleden

Ik zit hier met hetzelfde gevoel alle verslagen en verhalen te lezen en heb op mijn blog ook al verzucht hoe ik zo’n reisje aan m’n baas zou moeten voorleggen. Wat betreft die digital immigrants: Ik stel voor dat we die manier van denken niet voor zoete koek zo maar overnemen van Wim Veen en Marc Prensky. als ik zie waar ik mee bezig ben en hoe vaak ik dat moet uitleggen aan m’n kinderen en hun vriendjes, dan lijkt het me nog wel mee te vallen. Dat zeg ik niet omdat ik 53 ben (of toch?) maar omdat ik ook andere kanten zie: waar las ik vanavond dat Skype vooral door 50+ wordt gebruikt?
Wat betreft de Surf dagen… Uiteindelijk 114 foto’s bij Flickr, nog afgezien van wat er dan op zo’n foto te zien is, tja. Het heeft blijkbaar toch wat meer "Word of mouth" nodig.

Paul
16 jaren geleden

over 5 december en de verjaardag van Sinterklaas:
Sinterklaas was niet jarig op 5 december. Zijn sterfdag viel op 6 december. De dag ervoor (pakjesavond) wordt dat herdacht.
Ik kan het weten want ik ben zelf jarig op 6 december;)

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Paul,
Bedoel je dat we de avond voordat iemand dood gegaan is vieren? En dan zingen "Sinterklaas is jarig…."?
(hoe ga ik mijn kinderen dat dan uitleggen?)

Paul
16 jaren geleden

OK Pierre, you win. Daar heb ik echt geen antwoord op.

Pierre
16 jaren geleden

Oh? Nou ben ik toch maar even gaan zoeken en jij hebt helemaal gelijk: herkomst 5 december, herkomst Sinterklaas, Sinterklaas bestaat.
Ook leuk: herkomst van Zwarte Piet.