RSS naar PDF

Via Blogsumer kwam ik terecht bij RSS2PDF. Een handige online service die RSS-feeds converteerd naar PDF-bestanden.
Er zitten wat beperkingen aan die te maken hebben met de conversiescripts die beschikbaar zijn.

Afbeeldingen in PDF
Zo zie je in de PDF-versie van de RSS-feed van het ICT en Onderwijs BLOG dat de afbeeldingen allemaal op een nieuwe regel beginnen.
Dat is niet zo erg bij ‘gewone’ plaatjes, maar voor smilies natuurlijk wel storend.

Je kunt dat voor een deel overigens wel oplossen door de afbeeldingen niet weer te laten geven (zoals in deze versie), maar dan loop je met het ontbreken van smilies in reacties natuurlijk de kans dat je belangrijke informatie mist.

Pagina-opmaak
Een tweede uitdaging bijeen automatische conversie naar PDF is natuurlijk de verdeling van de berichten over pagina’s. Het is niet altijd logisch om elk bericht op een nieuwe pagina te beginnen, maar nu zweven titels van berichten soms op de vorige pagina terwijl de rest op de volgende komt.

Is natuurlijk heel erg afhankelijk van je doel. Als je het wilt gebruiken om te printen, dan is het storend, wil je het, zoals Marc, alleen gebruiken om offline de RSS-feed te kunnen lezen, dan is er niets aan de hand.

Geen shownotes in PDF
Natuurlijk heb ik ook gekeken of ik het OPML-bestand met de shownotes van de EduKast op deze manier kon converteren, maar dat bleek helaas niet te werken.
De conversie ziet er tamelijk raar uit.

Niet gek, iets om in de gaten te houden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
16 jaren geleden

Pierre, je moet frEdSCAPEs toch beter lezen hoor! Op 8 augustus was RSS2PDF al in de lucht http://www.fzelders.nl/weblog/?p=1223 )
Ik kon toen nog even niet bedenken waar ik dit echt handig voor vond. En eigenlijk nog steeds niet. Ik bewaar oude items namelijk in mijn feed reader, dus ik kan ze altijd offline lezen.

Ik weet overigens niet of ze vier maanden geleden al net zo veel konden als nu.

Pierre
16 jaren geleden

Hmmm, wellicht is een weekoverzicht in de vorm van een frEdCAST geen slecht idee? ;-)

Fred Zelders
16 jaren geleden

hahaha! Nou … eh … wie weet!