PodGuides op je iPod

“Welkom bij Podguides.net
Via deze gebruiksvriendelijke site kan je gratis gesproken rondleidingen (PodGuides) downloaden voor je iPod. Geniet van gedetailleerde beschrijvingen van wat er te zien is tijdens een bezoek aan de stad (museum, …) van jouw keuze. Een PodGuide is een downloadbare audio tour (een soort virtuele gids).”

(bron)

De site is niet nieuw en zal vast wel op verschillende plaatsen besproken zijn, maar ik kende hem nog niet. Het concept bevat een aantal interessante concepten die ik nog wat nader wil gaan bekijken.

podguides - Klik voor grotere versie podguides - Klik voor grotere versie

Het gebruik van gesproken tours op een iPod in plaats van op een cassetterecorder is op zich natuurlijk niet zo nieuw.
Het gaat mij dan ook voornamelijk om de techniek die gebruikt wordt. Zo wordt de PodGuide door iTunes niet als een videobestand weergegeven, maarheb je wel navigatiemogelijkheden en afbeeldingen. Dit zijn neem ik aan “gewone” enhanced podcasts zoals Apple-gebruikers die kunnen maken.

Maar de site biedt ook een handleiding en een stukje software waarmee je ook op een Windows-computer het voorbereidend werk kunt doen. Ik heb het programma nog niet getest maar ben vooral ook benieuwd naar de vraag wat het eindresultaat is dat je opstuurt en of zij daar handwerk voor moeten uitvoeren.
Wordt vervolgd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
16 jaren geleden

20 maart ’05: PodGuides.net :-)

Pierre
16 jaren geleden

Ik wist wel dat het verstandig was om die toevoeging "en zal vast wel op verschillende plaatsen besproken zijn" op te nemen. ;-)
Jammer wel dat er nu nog steeds maar een paar guides beschikbaar zijn. Het slaat dus niet echt aan blijkbaar.

Fred Zelders
16 jaren geleden

Ik heb de indruk dat het helemaal van geen meter loopt.