SURFnet Weblog

 Gepubliceerd door om 10:31  Internet
nov 172005
 

Pas net geboren en nog een beetje voorzichtig op de beentjes: SURFnet Weblog. In het kader van “je doet het niet voor het aantal lezers, maar het kan een stimulans zijn”, als tip voor elke beginnend webloggebruiker: maak een Feedburner-feed aan. Kost niets, is 2 minuten werk en het levert je een schat aan informatie op. Meest belangrijke informatie is ongetwijfeld het aantal lezers via RSS.
(link aangepast naar aanleiding van reactie van Willem)

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “SURFnet Weblog”

Reacties (7)
 1. Is het niet verstandiger een link te leggen naar: http://weblog.surfnet.nl/
  Ik kwam nu heel raar binnen en dacht eerst: is dit alles? nee toch?
  Totdat ik de knop zag naar de hoofdpagina…
  Betekent dit nu dat Surfnet de mogelijkheid gaat bieden om te werken met movable type? (net zoals Leiden)

 2. Willem,

  Vooralsnog is het weblog een communicatiemiddel van SURFnet en zal het niet als afzonderlijke dienst worden aangeboden. Maar we nemen de suggestie mee. Bedankt!

  Elise Roders
  SURFnet

 3. Goed initiatief! Nu kan ik zeker toch wel mijn email-abonnement op de SURFnet-nieuwsbrief opzeggen?

 4. Ik denk dat we daar eerst nog wat meer mensen voor aan de RSS-feed moeten krijgen. ;-)

 5. Feedburner is inderdaad een goede tip, maar Google Analytics belooft een hoop additionele info. Kostte tot voor kosrt nog US$ 200,- per maand, komt nu gratis. Toch het proberen waard. Ik heb het gisteren geinstalleerd, en het is wel teregend langzaaam met het genereren van het eerste rapport.

 6. Ja en daarom nog zeker geen aanrader. Ik heb hem hier inmiddels ook actief. De rapportages zijn weliswaar uitgebreid maar het duurt ook wel effe voordat je weet waar je voor welke info moet kijken. Vandaar dat voor beginners ik veel eerder Feedburner aan zou raden. Toevoegen van Google Analytics terwijl je al Feedburner gebruikt kan overigens dan altijd nog.

 7. Gerard, Nog even wachten met het opzeggen van je mailabonnement aub;-) SNN wordt nog niet via het weblog verspreid, al zullen we er hopelijk wel regelmatig aandacht aan besteden. SNN heeft echter wel een aparte RSS feed, die te vinden is onder de XML knop op http://nieuws.surfnet.nl/info/home.jsp

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.