iTunes en LimeWire

Om de een of andere reden had ik tot nu toe bij iTunes alleen associaties die de nadruk legden op het legale karakter van de ermee verbonden diensten. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik op het werk iTunes opstarte en opeens een extra map onder de Music Store-map zag met de naam “YYYYY’s LimeWire Tunes” waarbij in plaats van YYYYY het PCN-nummer van een collega stond. De map bevatte een verzameling K3-liedjes. Nou heb ik kinderen in een leeftijdscategorie waarin ze K3-liedjes leuk vinden, dus dacht ik in eerste instantie dat iemand binnen ons team een slimme manier gevonden had om mij die liedjes te doen toekomen. Dat bleek echter niet zo te zijn.
Het PCN-nummer (Persoonlijk Communicatie Nummer) dat in de naam van de map verwerkt was is uniek en is niet alleen e-mailadres en (laatste deel van het telefoonnummer) maar ook de inlognaam op het netwerk en op windows.
Daarom was het in dit geval gemakkelijk te achterhalen welke naam bij dat nummer hoorde en het is een collega die ik niet persoonlijk ken en die ook geen reden had om die K3-liedjes met mij te delen.

iTunes en Limewire
Limwire is een Peer-to-peer client die gebruik maakt van het Gnutella-protocol. Zonder op de details in te willen gaan: je kunt het een beetje vergelijken met KaZaA.
En Limewire heeft de mogelijk om gedownloade bestanden automatisch toe te voegen aan iTunes en ook via iTunes weer te delen met andere iTunesgebruikers, ook als die iTunesgebruikers geen Limewire hebben. En deze optie stat standaard op “AAN”.

itunes en limewire - Klik voor grotere versie itunes en limewire - Klik voor grotere versie

Nou zal het mij absoluut worst wezen of collega’s via het netwerk van de hogeschool MP3’s downloaden, maar als ze daarbij ongemerkt/onbewust weer bestanden gaan delen, vind ik het vervelender worden.
Want in de betreffende map stond ook een Word-document, en daarvan was gegarandeerd niet de bedoeling dat die zomaar gedeeld zou worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
bert
bert
15 jaren geleden

jonguh hoelang moet ik nog zoeken voor ik hem vind en kan downloaden

Pierre
15 jaren geleden

Wat wilde je vinden en downloaden?