Volgende week weer?

Zoals je hebt kunnen lezen was gisteren de studiebijeenkomst over Wiki’s en weblogs in het onderwijs. En wat mij betreft zouden we er volgende week weer eentje kunnen organiseren. Want het ziet er naar uit dat weblogs en wiki’s (eindelijk) vaste grond onder de voeten beginnen te krijgen in het onderwijs.
In totaal waren er gisteren 16 deelnemers die afkomstig waren van instellingen verspreid over het hele land en met verschillende achtergronden. Sommige deelnemers hadden wel al wat ervaring met weblogs en wiki’s, anderen niet. Er waren docenten bij en mensen die juist weer de training voor docenten verzorgden.
Na de inleiding in het ochtenddeel waar ze anderhalf uur lang aan mij overgeleverd waren gingen ze ’s middags zelf in drie groepjes aan de slag om IDEEËn uit te werken voor de Digiale Didactiek-website.
En hoewel ik me vooraf wat zorgen gemaakt had over de mate waarin je als je nog niets van weblogs en wiki’s afwist voordat je naar de bijeenkomst kwam, in staat zou zijn meteen daarover te discussiëren, ging dat heel erg goed.
De mix van voorkennis en achtergronden zorgen er voor dat d deelnemers van de groepjes elkaar heel wat te vertellen hadden en iedereen ook wat bij te dragen had. Mooi.
Vandaar ook mijn conclusie dat je dit eigenlijk veel vaker zou moeten kunnen doen. Want uitgepraat ben je na zo’n dag niet (ik al helemaal niet ;-)). Complimenten dan ook aan de organisatie (Ageeth Veenemans en Esther van der Linde van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen), ik vond het ontzettend leuk om hier bij te kunnen zijn.

Overigens had ik op het station Arnhem Presikhaaf na afloop het volgens mij toch wel mafste gesprek dat ik ooit gehad heb. Ik zat op een bankje op het perron te wachten en aan de andere kant (dus twee sporen van mij verwijderd) zat een man te wachten die zei “volgens mij ken ik jou van je weblog, ben jij niet meneer Gorissen?” waarop ik zei dat dat niet zou kunnen aangezien ik op mijn weblog zeker niet het woord “meneer” gebruikte voor mezelf. Hij had daar gelezen dat ik de inleiding tijdens de studiedag verzorgd had en informeerde naar hoe het gegaan was. Ook had hij op de wiki gelezen over Sharepoint en wat daarop volgde was een gesprek van ongeveer 5 minuten, over 2 sporen heen, slechts onderbroken door 2 langsdenderende intercitytreinen, over ELO’s.
Het enige waar ik een beetje van baal is dat ik nou dus niet weet wie hij was, terwijl hij blijkbaar al zoveel van mij wist omdat hij dat hier gelezen had. Dus als je dit nou toevallig hier ook leest, laat dan effe weten wie je nou precies was. :-)

0 0 stem
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ageeth Veenemans
Ageeth Veenemans
15 jaren geleden

Anderhalf uur aan jou overgeleverd?!?!? Drie uur! Inclusief de uitloop, die ik als dagvoorzitter niet wist af te breken en het gewoon doorgaan tijdens alle pauzes ;-). Maar Pierre…het was een zeer inspirerend betoog, dat mij en de anderen drie uur lang wist te boeien, nogmaals BEDANKT!

Michel Kao
Michel Kao
15 jaren geleden

Beste meneer Gorissen,
de persoon met wie je gisteren op Presikhaaf in gesprek kwam moet mijn HAN-collega René Dickhof zijn…hij kwam nl. vanochtend met een verhaal dat hij jou gisteren in de trein gesproken heeft…
Ik zal hem erop wijzen (hij zit tegenover mij) dat je zoekende naar hem bent.
Overigens, goed stukje over een erg interessante en leuke bijeenkomst. Ben benieuwd naar de video!

René Dickhof
René Dickhof
15 jaren geleden

Hoi meneer Gorissen,
Wij hebben elkaar inderdaad gesproken op station Presikhaaf. Ik volg je publicaties en ik heb eens een foto van je gezien vandaar. De publicaties waar ik naar verwees waren van de site edublogs http://www.edublogs.nl/wiki/Microsoft
Leuk om je ontmoet te hebben op deze manier en wellicht komen we elkaar vaker tegen.

Sandra ter Horst
Sandra ter Horst
15 jaren geleden

Ook ik wil je graag bedanken voor een boeiende en leerzame bijdrage aan deze dag! Ageeth en Esther natuurlijk ook bedankt voor de organisatie ervan.

Pierre
15 jaren geleden

@René: OK, altijd fijn om de naam van de persoon te weten waar je een ‘voor je eerst in je leven’-ervaring mee gehad hebt. ;-)
@Michel: video wordt nog even stoeien. Op zich vond ik nog meevallen wat hij opgenomen had, maar ik moet de lengte natuurlijk sowieso behapbaar maken voor online gebruik.

@Ageeth: Ik ben vraaggestuurd. Als iemand me tijdens de lunch een vraag stelt en ik heb een laptop in de buurt om het antwoord te demonstreren kan ik het toch ook niet helpen? :-)
Overigens heb ik de Powerpoint van gisteren alvast even online gezet.

Sybilla
15 jaren geleden

Pierre (en alle anderen): dit is kostelijk om te lezen! Wat je als blogger al allemaal meemaakt…

Toen ik laatst een presentatie gaf voor een bibliotheekpubliek in Maastricht, vroeg me iemand (wijzend op mijn badge)"bent u DE Sybilla, van dat weblog?" Dat soort dingen maken het allemaal de moeite waard, niet? :-D

Pierre
15 jaren geleden

Ik moet alleen mijn achternaam veranderen in iets eenvoudigers, heb zojuist maar even wat extra ‘r’-en verwijderd ;-)

Michel Kao
Michel Kao
15 jaren geleden

Ik geloof dat ik me ook schuldig heb gemaakt aan die ‘r’-verdubbeling. Sorry. Misschien een automatische naamcheck inbouwen? :-) Succes met de video (ik geloof dat je in het tweede gedeelte van de presentatie vaak niet in beeld stond).

Pierre
15 jaren geleden

@Michel: Geeft niet, komt vaker voor. Wat de video betreft, die wordt nu binnengehaald. Nadeel van digitale video op bandjes is namelijk dat het gewoon 90 minuten duurt voordat je 90 minuten video binnenghaald hebt. En dan duurt het nog eens minimaal zo lang om het automatisch in bruikbare stukjes te laten knippen. Dat buiten beeld staan is niet zo erg, dat kan ik oplossen door op die momenten juist de bijbehorende slide of demo te laten zien. Onhandiger is dat ik door meer dan die anderhalf uur te gebruiken te weinig ruimte op de band had. In LP-modus kan er 90 minuten op zo’n DV-bandje en de laatste 10-15 minuten staan er dus niet op. :-(

indira reynaert
15 jaren geleden

Jammer dat ik er niet bij was. Volgende week weer begrijp ik van Pierre? :-)

AnneMieke Zaat
15 jaren geleden

Beste Pierre,

Bedankt voor al je informatie op de infodag over wiki’s en weblogs.
Het was erg inspirerend. Ik ben begonnen met diverse handigheidjes, zoals furl, flickr en heb er de eerste studenten al mee blij gemaakt.