Interview met Brian Capouch over Asterisk

 Gepubliceerd door om 09:49  VOIP
okt 072005
 

Stephen Downes verwijst naar een interview met Brian Capouch over Asterisk (zie ook deze berichten). Het interview geeft inderdaad een goed overzicht van de mogelijkheden van Asterisk en VoIP in het algemeen. Maar ik kan me voorstellen dat er toch nog veel mensen zijn die het erg ‘techneutisch’ vinden. Hier zou je eigenlijk een ‘enhanced podcast’ van moeten maken met op het moment dat er weer een paar afkortingen gebruikt worden je links naar (bijvoorbeeld) Wikipedia verschijnen. Ik begrijp dat dat kan, maar nog niet op een manier die door alle verschillende afspelers begrepen wordt (?)

 Reacties uitgeschakeld voor Interview met Brian Capouch over Asterisk  Tags:

Volgende week weer?

 Gepubliceerd door om 08:01  Onderwijs
okt 072005
 

Zoals je hebt kunnen lezen was gisteren de studiebijeenkomst over Wiki’s en weblogs in het onderwijs. En wat mij betreft zouden we er volgende week weer eentje kunnen organiseren. Want het ziet er naar uit dat weblogs en wiki’s (eindelijk) vaste grond onder de voeten beginnen te krijgen in het onderwijs.
In totaal waren er gisteren 16 deelnemers die afkomstig waren van instellingen verspreid over het hele land en met verschillende achtergronden. Sommige deelnemers hadden wel al wat ervaring met weblogs en wiki’s, anderen niet. Er waren docenten bij en mensen die juist weer de training voor docenten verzorgden.
Na de inleiding in het ochtenddeel waar ze anderhalf uur lang aan mij overgeleverd waren gingen ze ’s middags zelf in drie groepjes aan de slag om IDEEËn uit te werken voor de Digiale Didactiek-website. Lees verder….

2e Nederlandse Edublogger Dinner

 Gepubliceerd door om 06:23  Edubloggers
okt 072005
 

Patrick Klaassen heeft aangeboden dit jaar op de avond voor de SURF Onderwijsdagen (14 november) het tweede Edublogger-dinner te organiseren.
Vorig jaar was een heel gezellig avond, met zowel mensen mét als zonder weblog/ En zoals Patrick en Sybilla opmerken: het aantal edubloggers en geïnteresseerden is sinds vorig jaar in ieder geval flink gestegen, want de pre-conference zit helemaal vol.

Ik ga regelen dat ik er bij kan zijn Patrick, lijkt me een goed plan. :-)