Hoe demotiveer je collega’s?

 Gepubliceerd door om 23:18  Onderwijs
okt 192005
 
“Het is Niels Bakker en Jan-Willem de Lange opgevallen dat iedereen het vakje ‘zichtbaar’ aanvinkt als hij of zij een verslag schrijft, zelfs als het nog niet af is. ‘Zichtbaar’ betekent dat het meteen op de site wordt geplaatst en dat is NIET de bedoeling. Eerst moet de Eduguide er nog naar kijken, maar ook deze mag NIET het vakje ‘zichtbaar’ aanvinken. Dat doen Jan-Willem en ik na de laatste check.”

(bron)

Op bovenstaande manier!
Zijn dit wetenschappelijke verslagen die gereviewed moeten worden of zijn het snelle impressies van indrukken?
Ik neem overigens ook aan dat dat de reden is dat het bericht waar ik vanochtend naar verwees nu niet meer zichtbaar is. Had ik hem nou maar ge-FURLed. :-(

Google Earth NL wordt beter

 Gepubliceerd door om 23:01  Geocoding
okt 192005
 
“Google is bezig met het zichtbaar maken van de 25 grootste Nederlandse steden in Google Earth. Dat zegt Sidney Mock van Google Nederland. ‘Pas als een groot gedeelte van Nederland in hoge resolutiebeelden is te bekijken, gaan we Google Earth actief in de Nederlandse markt zetten,’ aldus Mock.”

(bron)

Minstens zo belangrijk als het toevoegen van betere foto’s is het koppelen van bijvoorbeeld postcodes aan coördinaten. Daar zijn ze nu blijkbaar ook mee bezig. Dat gaat namelijk het terugvinden van locaties veel eenvoudiger maken. Anderen, zoals bijvoorbeeld Multimap, kunnen dat overigens al.

 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth NL wordt beter  Tags:

Waarom kiezen gebruikers voor Firefox?

 Gepubliceerd door om 11:15  Tools
okt 192005
 
“Één van de belangrijkste redenen voor het succes van Firefox is het grote aantal extensies dat de gebruiker kan installeren. De extensies maken het surfen over het internet gemakkelijker en efficiënter.”

(bron)

Tja, en voor die conclusie hoef je geen universitaire opleiding gevolgd te hebben.

okt 192005
 

Wat het nou precies was dat er voor zorgde dat Feedburner gisteren de teller deed oplopen van 218 naar 310 subscribers voor het weblog hier zal waarschijnlijk een raadsel blijven. Ik heb er een vraag over gesteld op het feedburner-forum maar daar konden ze niets raars ontdekken.
Op het moment is de teller voor 18 oktober (gisteren dus) echter weer terug naar een meer normaal niveau: 227 subscribers, 140 clickthroughs en 3546 hits.

 Reacties uitgeschakeld voor Feedburner stats weer terug naar normaal.  Tags:
okt 192005
 

Net als vorig jaar is Brian Lamb ook dit jaar weer aanwezig op Educause en verzorgt er een preconference. Marion Keiren schrijft erover op de Edutrip 2005-website. Ook nu natuurlijk weer met wiki ter ondersteuning van de sessie.
Grappig is eigenlijk dat de vraag die Michiel van Geloven vorig jaar bij de sessie van Brian stelde ook nu een geldige vraag is: kun je nu echt wat in het dagelijks onderwijs met al dit leuks, of is het vooral iets voor de “nerdy” docent die graag buiten de gevestigde toolset experimenteert.
(update: nieuwe link naar het verslag op de Edutrip-website)