SURF en ALT

 Gepubliceerd door om 19:45  SURF
okt 042005
 
“SURF en de Engelse Association for Learning Technology (ALT) hebben vier jaar geleden een Memorandum of Understanding ondertekend waarin werd afgesproken samen een aantal activiteiten te ontplooien op het gebied van innovatie van hoger onderwijs met ICT. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot een reeks van bezoeken tussen Nederlandse en Engelse instellingen voor hoger onderwijs, een gezamenlijke expert study trip naar Australië en diverse conferentie-uitwisselingen. Beide organisaties zijn tevreden met de samenwerking.”

(bron)

Waren bij de bijeenkomst in Amsterdam maar anderhalve vertegenwoordiger uit het Verenigd Koninkrijk aanwezig (Wilbert is immers eigenlijk gewoon Nederlander ;-)) de samenwerking tussen SURF en ALT zal er (neem ik) toe leiden dat er volgend jaar weer wat meer vertegenwoordigers naar Nederland komen. Ik ben wel blij dat de thema’s voor samenwerking wat meer passen bij ALT. In tegenstelling tot CETIS of haar moeder JISC is samen met ALT activiteiten rond de meer technische kant van ICT en Onderwijs opzetten niet zo heel logisch.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF en ALT  Tags:

Edusite mét audio

 Gepubliceerd door om 19:39  Onderwijs
okt 042005
 

Een paar dagen later dan de weblogs heeft ook de Edusite een verslag online staan van het veelbesproken ‘Over de grenzen van de ELO’, dat SURF afgelopen week in Amsterdam organiseerde. En dat is niet bedoelt als sneer aan het adres van de Edusite. Want de Edusite verwerkt in het uitgebreide verslag een aantal audiofragmenten met de antwoorden van Jim Farmer op een aantal aan hem gestelde vragen. Lees zeker ook de rest van het bericht. Hier wil ik er wel meer van terugzien.

 Reacties uitgeschakeld voor Edusite mét audio  Tags:

Weblogs die ertoe doen

 Gepubliceerd door om 19:00  Persoonlijk
okt 042005
 
“Weblogs die ertoe doen
In het woud van weblogs (schattingen melden dat er pak ‘m beet 15 miljoen zijn) vindt u voornamelijk bagger. Toch zitten er briljantjes tussen. Brisk biedt u een overzicht van de weblogs die ertoe doen.”

(bron)

Ik sta ook op een lijst! 8) Nee, niet op die van Alexa of Multiscope (al verschilt men van mening over de vraag of dat erg is) maar wel op die van Brisk. ;-)

Worstelen met geluid

 Gepubliceerd door om 01:12  Edupodcast
okt 042005
 

Als je gisteren aan het begin van de middag Edukast aflevering 101 via de Podfeed-website hebt proberen te beluisteren zul je gemerkt hebben dat het wel allemaal erg snel ging. En dat terwijl de podcast bij direct downloaden wél op de juiste snelheid werd afgespeeld.
Fluox legde in zijn reactie uit dat Flash-spelers (zoals o.a. gebruikt op Podfeed.nl) alleen overweg kunnen met MP3-bestanden die op 22 of 44kHz gerenderd zijn. Na flink worstelen wist ik vanmiddag een bestand te maken dat werkte, maar moest natuurlijk nog wel even beschrijven hoe ik dat gedaan had, want de volgende uitzending moet meteen goed. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Worstelen met geluid  Tags: