Testomgeving voor samenwerken via internet

“Sinds december 2004 testen SURFnet en Kennisnet voorzieningen waarbij mensen met behulp van het internet samenwerken. Momenteel zijn al 25 instellingen uit zowel de SURFnet- als Kennisnet-doelgroep betrokken bij het gebruiken van de proefomgeving. Een SURFgroep bestaat uit drie verschillende onderdelen: Teamsite, Bel & Chat en Webconferencing.”

(bron)

Ik heb een testaccount voor tijdens de pilot aangevraagd. Omdat de groepsruimtes tijdens de pilot handmatig worden aangemaakt moet ik nog even wachten totdat ‘mijn’ groepsruimte aangemaakt is. Zo te zien werkt e.e.a. op basis van Microsoft Sharepoint Portal. Interessant vind ik vooral het webconferencing deel. Uit de documentatie begrijp ik dat daarvoor Click To Meet gebruikt wordt. Voor SURF SiX hebben we nu maandelijk telefonisch overleg omdat onze standplaatsen in respectievelijk Amsterdam, Eindhoven en Heerlen zijn. Als we het straks ook breder mogen inzetten dan lijkt het me overigens ook wel wat voor de telefonische vergaderingen die we nu regelmatig voor IMS hebben. Daar bel ik nu voor naar een telefoonnummer in de VS en ook het delen van documenten etc. is daar nu niet als standaard functionaliteit beschikbaar. En dan is in het Engels via de telefoon over specificatie-documenten vergaderen niet handig. Wordt vervolgd…

0 0 stem
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
15 jaren geleden

Ik heb al een testaccount als kenniskringlid dus wellicht opent dit mogelijkheden voor onze telefonische vergaderingen. A.s. maandag zal nog wel wat te vroeg zijn hiervoor… ;)

Pierre
15 jaren geleden

Voor deze toepassing is maandag wat vroeg, voor deze wellicht niet.

Michel
15 jaren geleden

Het is nu die bewuste "a.s. maandag" en ik zit net het bericht over het overlijden van de vader van Pierre te lezen. Het leert je dingen te relativeren…

Michel
15 jaren geleden

Wat ik inhoudelijk over dit onderwerp kwijt wilde: weten jullie dat er op een steenworp afstand van Pierre een groep Fontys-collega’s zit die heel veel ervaring hebben met video-conferencing en ook al werken met Click-to-Meet? Ik ga met hen (Paul Dirckxs cs) een DU-project doen rond videoconferencing bij stages.

Pierre
15 jaren geleden

Ik moet maar snel eens met stenen gaan gooien bij Fontys ;-) (als die lui nou ook gewoon allemaal een weblog bijhielden met hun ervaringen en zo).

Patrick
Patrick
15 jaren geleden

Ik heb Paul Dirkx nog gesproken onlangs en zij werken "gewoon" met videoconferencing al enige tijd. Ze willen het zelfs als dienst gaan aanbieden.
Het wordt tijd dat het Facilitair Bedrijf dit soort zaken eens oppakt :)
Al enige tijd geleden is er eea gestart rondon Videoconferencing echter meer dan een start heb ik nog niet ervaren.

Michel
15 jaren geleden

Afdeling "zo hoor je nog eens wat" begrijp ik? Maar om nou meteen met stenen te willen gaan gooien…
In de tussentijd zal ik proberen de honneurs waar te nemen vwb het publiceren van ervaringen in m’n weblog.