Technische problemen

 Gepubliceerd door om 22:10  SURF
jan 212005
 

Er zijn blijkbaar nogal ernstige technische problemen bij het ECCOO in Groningen waar o.a. de edusite, de e-learing themasite, de digitale didactiek-website, en ook de SURF SiX-website gehost worden. De sites zijn al sinds vanochtend uit de lucht, en het was eerst de verwachting dat ze om 12:00 uur weer in de lucht zouden zijn, maar dat is blijkbaar niet gelukt. Balen.

 Reacties uitgeschakeld voor Technische problemen  Tags:

SnapFiles heeft nu ook RSS-feed

 Gepubliceerd door om 21:29  Tools
jan 212005
 

Als je regelmatig op zoek bent naar tooltjes voor het een of ander, dan is het handig als je daar niet het hele net voor hoeft af te zoeken, maar gewoon op één plek kunt vinden wat je nodig hebt. Voor mij is Webattack (tegenwoordig bekend als SnapFiles) zo’n website. Vooral ook omdat freeware en shareware (ook bij het zoeken) netjes gescheiden, maar toch ook weer gelinkt zijn. Zo kun je bij het zoeken aangeven dat je alleen freeware wilt, maar linkt elke softwarecategorie bij freeware onder aan de lijst naar dezelfde categorie bij de shareware en omgekeerd. De lijsten zijn niet te lang, maar toch weer met voldoende keuze, een korte beschrijving, waardering etc. En nu heeft Snapfiles een aantal RSS-feeds toegevoegd. Kan ik moeiteloos op de hoogte blijven van nieuwe freeware die toegevoegd wordt, zoals bijvoorbeeld deze alternatieve (en blijkbaar veel snellere) PDF-lezer of anders dit tooltje om het opstarten van Acrobat te versnellen.

jan 212005
 
“Sinds december 2004 testen SURFnet en Kennisnet voorzieningen waarbij mensen met behulp van het internet samenwerken. Momenteel zijn al 25 instellingen uit zowel de SURFnet- als Kennisnet-doelgroep betrokken bij het gebruiken van de proefomgeving. Een SURFgroep bestaat uit drie verschillende onderdelen: Teamsite, Bel & Chat en Webconferencing.”

(bron)

Ik heb een testaccount voor tijdens de pilot aangevraagd. Omdat de groepsruimtes tijdens de pilot handmatig worden aangemaakt moet ik nog even wachten totdat ‘mijn’ groepsruimte aangemaakt is. Zo te zien werkt e.e.a. op basis van Microsoft Sharepoint Portal. Interessant vind ik vooral het webconferencing deel. Uit de documentatie begrijp ik dat daarvoor Click To Meet gebruikt wordt. Voor SURF SiX hebben we nu maandelijk telefonisch overleg omdat onze standplaatsen in respectievelijk Amsterdam, Eindhoven en Heerlen zijn. Als we het straks ook breder mogen inzetten dan lijkt het me overigens ook wel wat voor de telefonische vergaderingen die we nu regelmatig voor IMS hebben. Daar bel ik nu voor naar een telefoonnummer in de VS en ook het delen van documenten etc. is daar nu niet als standaard functionaliteit beschikbaar. En dan is in het Engels via de telefoon over specificatie-documenten vergaderen niet handig. Wordt vervolgd…

Weblogs in de spits

 Gepubliceerd door om 09:08  Internet
jan 212005
 
“Het is natuurlijk totale zelfoverschatting te denken dat je iets unieks te melden hebt of iets toe hebt te voegen aan het web, dat al zo vol staat. De meesten doen het vooral voor de lol”

(bron)

Het is maar dat je het weet. De bovenstaande conclusie is van Tonie in de SP!TS van vandaag.
Kan me trouwens iemand uitleggen wat dat ding is dat bij het bericht staat?