Grrrrr…..

Ik neem de trein naar mijn werk en dus fiets ik elke ochtend tien minuten of zo van huis naar het station. Zo ook vanochtend.
Onderweg kom ik één verkeerslicht tegen (ja, groot dorp). De aftelling van dat verkeershuis ken ik inmiddels uiteraard: je hebt de hoofdweg met veel verkeer en twee tegenover elkaar gelegen kleinere wegen waar ik uit de ene kom en naar de andere moet.
Het verkeerslicht is zo ingesteld dat eerst de hoofdweg groen heeft, dan de voor mij tegenovergelegen weg (die auto’s slaan namelijk altijd af) en dan ik.
Maar omdat uit de tegenovergelegen weg nooit veel verkeer komt kun je, nadat je dat verkeer hebt laten passeren al anticiperen op het groen licht voor jouw weg en alvast opttrekken. Nou mooi niet dus.
Ik was vanochtend niet vroeg en dus had ik niet gezien dat een overijverige moteragent mij de kruising had zien oversteken bij (wat hij afgeleid had uit de andere verkeerslichten) voor mij rood licht. En dus werd ik, in het kader van de algehele verkeerscontrole die ze op het moment uitvoeren staande gehouden.
Licht op mijn fiets was in orde, ik was ook in staat een legitimatiebewijs te tonen (had hij me anders blijkbaar een waarschuwing voor gegeven zei hij), maar het te vroeg vertrekken voor een verkeerslicht leverde me een prent op (de moteragent noemde het overigens ‘door rood licht rijden’, maar ik stond stil, heb de drie auto’s die uit de tegenoverliggende weg kwamen voor laten gaan en ree toe pas verder). Kosten: 25 euro
Enige positieve was dat hij de bon zo snel mogelijk uitschreef zodat ik mijn trein nog kon halen. Grrrrrrr….de dag is slecht begonnen.