Opera Browser voortaan gratis

 Gepubliceerd door om 19:33  Tools
sep 202005
 

Leek het een tijdje geleden nog te gaan om een tijdelijke actie om hun verjaardag te vieren, met ingang van versie 8.5 is Opera helemaal gratis. Alle banners en ook registratiemogelijkheden zijn verwijderd. Het is trouwens een “recommended security upgrade” dus als je in augustus gebruik gemaakt hebt van het verjaardagsgeschenk, dan kun je nu beter updaten.
Is het het begin van het einde voor Opera? Met andere woorden, is het een wanhopige actie om niet al haar martkaandeel aan Firefox te verliezen? Ik moet zeggen dat ik ook toen ik de licentiecode gratis kreeg niet definitief/permanent overgestapt ben. Wellicht dat bijvoorbeeld het beschikbaar komen voice-mogelijkheden in het Nederlands een reden zou kunnen zijn, maar of Opera daar de financiële middelen voor zal blijken te hebben is de vraag.

sep 202005
 

In de Vives van september staat een artikel over webloggende docenten. In het artikel worden ook een paar edublogs genoemd die ik nog niet kende.
Het was voldoende reden om het overzicht van Edubloggers op Edublogs.nl aan te passen/uit te breiden. Ik heb het overzicht overigens verplaatst van de weblog-pagina naar de Edubloggers-pagina. Dat leek me logischer.

Een aantal van die weblogs heb ik ook aan de Verzamelaar toegevoegd. Die verzamelaar heeft overigens de laatste tijd last van spam. Er worden via blogdigger verwijzingen naar blogs aan toegevoegd die helemaal geen relatie met het onderwijs hebben. Op het moment verwijder ik ze nog handmatig, als dat niet voldoende is zal ik ook daar een blacklist moeten introduceren.

Overigens: ken je edubloggers die nog niet in het overzicht staan, voeg ze dan a.u.b. toe! Gewoon dubbelklikken op de pagina is voldoende.

De VS gaat weer vliegen

 Gepubliceerd door om 09:27  Algemeen
sep 202005
 
“Opnieuw zullen er weer mensen voet op de bodem van de maan gaan zetten. Althans, dat is het plan van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Die wil in 2018 vier astronauten naar de maan sturen. De Astronauten zullen gaan reizen in een nog nieuw te bouwen raket, zo heeft een woordvoerder van de NASA laten wet”

(bron)

En wie is niet van mening dat dit een poging is om de gemiddelde Amerikaan weer wat trotser te laten zijn op zijn land en om de wereld te laten zien dat de VS nog steeds leider is als het gaat om ruimtevaart-technologie?

 Reacties uitgeschakeld voor De VS gaat weer vliegen  Tags: