Online Podcasting-tools

Niet alleen bloggen wordt snel volwassen, ook de ontwikkelingen rond Podcasting blijven snel gaan. Op podfeed.nl kun je lezen (en luisteren) naar de eerste ervaringen met Odeo:

“Odeo beloofde een tijd terug een eenvoudige online oplossing voor podcasting en vandaag is de alpha van Odeo Studio online gegaan. Het is een op flash gebouwde opnamestudio die het mogelijk maakt snel en eenvoudig een podcast met muziek of soundclips op te nemen en direct te publiceren .”

(bron)

en ook ClickCaster (gevonden via Fredscapes) is bijna klaar voor productie.
Beide sites bieden online de mogelijkheid om podcasts op te nemen en beschikbaar te stellen. De sites bieden (al dan niet gratis, dat blijft nog een beetje in het midden) zo te zien alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. En zo’n dummy-proof diensten heb je nodig. Bij blogging waren/zijn dat sites als blogger.com en web-log.nl, wie weet kunnen deze sites dezelfde rol spelen voor podcasts.