Online Podcasting-tools

 Gepubliceerd door om 21:08  Internet
sep 192005
 

Niet alleen bloggen wordt snel volwassen, ook de ontwikkelingen rond Podcasting blijven snel gaan. Op podfeed.nl kun je lezen (en luisteren) naar de eerste ervaringen met Odeo:

“Odeo beloofde een tijd terug een eenvoudige online oplossing voor podcasting en vandaag is de alpha van Odeo Studio online gegaan. Het is een op flash gebouwde opnamestudio die het mogelijk maakt snel en eenvoudig een podcast met muziek of soundclips op te nemen en direct te publiceren .”

(bron)

en ook ClickCaster (gevonden via Fredscapes) is bijna klaar voor productie.
Beide sites bieden online de mogelijkheid om podcasts op te nemen en beschikbaar te stellen. De sites bieden (al dan niet gratis, dat blijft nog een beetje in het midden) zo te zien alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. En zo’n dummy-proof diensten heb je nodig. Bij blogging waren/zijn dat sites als blogger.com en web-log.nl, wie weet kunnen deze sites dezelfde rol spelen voor podcasts.

 Reacties uitgeschakeld voor Online Podcasting-tools  Tags:

Bloggen met Libelle

 Gepubliceerd door om 20:51  Internet
sep 192005
 
“Het is nu definitief: bloggen is gemeengoed geworden. Nu deze week de Libelle uitgebreid aandacht besteed aan het fenomeen, is bloggen definitief uit de niche gekropen. Libelle lezeressen worden uitgenodigd met de titel ‘heeft u al een weblog?’.”

(bron)

Dit bericht verdiende gewoon meer dan slechts een vermelding in mijn FURL-archief. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Bloggen met Libelle  Tags:

Web 2.0 API-overzicht

 Gepubliceerd door om 06:41  Web 2.0
sep 192005
 

Zoals ik gisteren al zei, naast AJAX is ook Web 2.0 een buzzword in opkomst. Op The Programmableweb vind je een (voor zover) bekend compleet overzicht van de verschillende API’s die er nu beschikbaar zijn. Daarnaast is er een (veel minder compleet) overzicht van voorbeelden opgenomen.
Het gaat een hele klus worden om die lijsten compleet en acuteel te houden lijkt me, maar zolang het de maker van de site lukt is het er eentje om in de gaten te houden. Had hij nou een RSS-feed voor de API-lijst of voorbeeldenlijst zelf gemaakt, dan was het helemaal compleet geweest.

 Reacties uitgeschakeld voor Web 2.0 API-overzicht  Tags: