sep 022005
 
“De Franse president Jacques Chirac heeft zich achter het Frans-Duitse zoekmachine-project geschaard waar het Franse Thomson en het Duitse Deutsche Telekom mee bezig zijn. De steun van Chirac voor het project is niet verrassend. Eerder beklaagde Chirac zich al over de dominantie van Google.”

(bron)

Waarom heb ik nou toch meteen het gevoel dat dit een kansloze missie is? Omdat Chirac (uit een land waar ze zelfs vinden dat het woord e-mail vertaald moet worden) het ziet zitten? Omdat het woord “Europa” (je weet wel die met het .eu domein) er in voor komt?
Het vervelende is dat hij (om de verkeerde redenen) wel een beetje gelijk heeft. Het ontsluiten van het internet is een belangrijke functionaliteit. En waar we ook publieke omroepen en onafhankelijke nieuwsdiensten hebben, is dat hier ook van belang.

Maar een project dat met subsidie al meteen veel geld mag gaan uitgeven levert per definitie niets op. Daar hebben we al teveel IT-initiatieven door zien mislukken.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.