jul 072005
 
“De overheid dient een Standaardisatie-autoriteit op te richten. Daarnaast dient de overheid de broncode van maatwerk-software, die voor en op kosten van de publieke sector wordt ontwikkeld, vrij te geven onder een creative commons-licentie.”

(bron)

Aldus de OSOSS-website vandaag. Niet zo raar dat zij blij zijn met dit nieuws, want het sluit niet alleen goed aan bijd e boodschap die zij proberen te verkondigen op dit gebied, maar gaat ook ongetwijfeld extra werk voor ze opleveren. Uiteraard wilde ik ook weten of dat voor het onderwijs en meer in het bijzonder initiatieven binnen het onderwijs die zich met standaardisatie bezig houden gevolgen zou kunnen hebben. Nou, dat viel dus even tegen… Lees verder….

Vakantieboekenlijst

 Gepubliceerd door om 08:58  Persoonlijk
jul 072005
 

Nou we het toch over de vakantie hebben. Uiteraard wil ik ook dit jaar er weer voor zorgen voldoende leesvoer bij me te hebben als we weg gaan (drie weken dit keer). Mijn lijstje op het moment is nog blanko, sta dus open voor jullie tips over toppers om tijdens de vakantie te lezen en natuurlijk hoor ik het ook graag als jullie slechte ervaringen hebben met boeken.

Update: Op Blogmania vond ik deze lijst maar die is wellicht wat te dicht bij huis voor tijdens een vakantie.
Update #2: Namens het thuisfront moet ik deze in ieder geval ook bestellen (ik zelf heb overigens alleen de films gezien):
Harry Potter and the Half-Blood Prince (Adult Edition) J.K. Rowling Harry Potter and the Half-Blood Prince
Hij is er dan nog op tijd voordat we weg gaan.

Kleurplaten en de buurmanfactor

 Gepubliceerd door om 08:49  Tools
jul 072005
 
“Een dvd-speler voor in de auto wordt steeds populairder. De verkoop van dvd-spelers is in de eerste maanden van dit jaar spectaculair gestegen. De meeste van de apparaten worden verkocht met het oog op de vakantie, om de kinderen tijdens de reis rustig te houden.”

(bron)

Nou slecht nieuws dan toch helaas van mijn koters want (ook) dit jaar weten papa en mama de buurmanfactor toch écht te weerstaan. Dus (nog) geen DVD-speler aan mijn rugleuning als we op vakantie gaan. Trouwens, waarom zou ik mijn laptop thuis moeten laten en zij wel Sesamstraat en Bob de Bouwer mee moeten nemen? Kunnen zij ook effe afkicken. Natuurlijk, ook ik zeg geen “nooit”, we hebben immers ook airco in de auto en ook daar zou je van kunnen zeggen dat het overbodig is (of juist dat het het reizen zo vreselijk veel relaxter maakt). Wie weet is het verschil gewoon dat mijn buurman er ook nog geen heeft.

 Reacties uitgeschakeld voor Kleurplaten en de buurmanfactor  Tags: