Opmerkelijk

 Gepubliceerd door om 23:14  Algemeen
jun 132005
 
“In 2004 hadden 3,8 miljoen volwassen Nederlanders nog nooit internet gebruikt. Dat komt neer op 30 procent van de meerderjarigen, aldus onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag publiceerde. In 2003 hadden 4,2 miljoen mensen geen internetervaring.”

(bron)

Volgens een onderzoek denkt ook ongeveer 30 procent van de Europeanen dat de zon om de aarde draait in plaats van andersom. Toeval?

Test met mail + post to blog

 Gepubliceerd door om 22:29  Internet
jun 132005
 

Nog een test via Flickr: ik had een viertal foto’s via de mail naar het speciale e-mailadres gestuurd waarmee je de verstuurde foto’s ook automatisch als post op je weblog kunt plaatsen.
Helaas:
* de HTML-code problemen treden ook hier op (op zich logisch gebruikt dezelfde API)
* elke foto wordt als aparte post geplaatst terwijl ik zou willen dat alle vier de foto’s in één post zouden komen.

 Reacties uitgeschakeld voor Test met mail + post to blog  Tags:

Test met Stitch

 Gepubliceerd door om 21:58  Algemeen
jun 132005
 
Mijn achtertuin

Een aantal tests tegelijkertijd:
* Ik heb besloten $47,99 uit te geven voor twee jaar Flickr.
* Ik heb de Photostitch-toepassing van Canon gebruikt om een viertal foto’s samen te voegen tot panorama.
* Die foto heb ik via de mail naar mijn Flickr-account gestuurd.
* Dit bericht type ik nu in Flickr en dat wordt dan via de MetaWeblogAPI naar mijn weblog gestuurd.

Wat ik in ieder geval mis zijn de tools voor bijvoorbeeld het maken van een hyperlink die in Nucleus handig bij de hand beschikbaar zijn en de mogelijkheid om de post in twee delen (voorpagina en vervolg) op te splitsen.

Update: Dat was dus niet echt een succes. De HTML-code werd ‘vertaald’, ik had het dubbele aantal lege regels en ik vind het plaatje wel érg klein. Is allemaal wel aan te passen.

Kreatief met bierkratten

 Gepubliceerd door om 20:05  Algemeen
jun 132005
 
“Het dorpje Limmen, gelegen vlakbij Alkmaar (tussen Heiloo en Castricum), heeft een wereldrecord in handen. De inwoners stapelden dit weekend 63.365 bierkratten opelkaar tot een piramide van zo’n 16 meter hoog.”

(bron)

Wat is er op het moment aan de hand met het stapelen van bierkratten. In Limmen stapelen ze er een paar op, in Eindhoven bouwen ze er een brug mee.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Kreatief met bierkratten  Tags:

Gered door de Google Desktop Search

 Gepubliceerd door om 19:41  Internet
jun 132005
 

Oei, dat was even balen. Ik had vanmiddag bronnen etc. bij elkaar gezocht als achtergrondmateriaal bij mijn presentatie morgen tijdens de CWIS-bijeenkomst. Dat had ik (uiteraard) gedaan in een wiki-pagina op edublogs.nl omdat dat als verzamelpagina wat gemakkelijker is dan losse links in Furl. Maar toen ik thuis kwam bleek dat ik was vergeten de pagina op te slaan (stom). Hij had de hele tijd in edit-modus gestaan, maar was nog niet opgeslagen en dus niet in de database aanwezig. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Gered door de Google Desktop Search  Tags:

Educause 2005 weblog

 Gepubliceerd door om 16:13  Internet
jun 132005
 

Gevonden via mijn referrerlogs:

“Interesting (pre)conferences & sessions on Educause 2005

Amongst other things you will find here our selection of sessions on Educause 2005 that could be of interest to people interested in the themes “Enterprise Computing & Information Systems” (Wytze), “Information resources, digital content and libraries” (Maarten) and “Networking, infrastructure and advanced computing” (Joachim). These are three of the themes of the Edutrip 2005, organized by the SURF Foundation in The Netherlands.”

(bron)

Ik weet nog niet of het ook de bedoeling is dat dit de plek wordt waar Edutrip 2005-deelnemers straks hun berichten plaatsen over de sessies die ze gevolgd hebben, maar als dat zo is, hoef ik dit jaar geen scrape aan te bieden, want het weblog heeft (uiteraard) een eigen feed. :-)