Wiki-spammer op edublogs

Er is weer eens een wiki-spammer actief op edublogs.nl. Vervelend is dat het er eentje is die blijkbaar om mijn bestaande block-script heen kan (heb die nog steeds niet geconverteerd naar een .htaccess-versie). Dus ik kan hem even nog niet buiten houden.
Goed nieuws is wel dat ik inmiddels een scriptje voor de wiki gevonden heb waarmee ik alle spam van een gebruiker in één actie ongedaan kan maken. En dat is wel heel handig, want het waren vanochtend meer dan 30 verschillende pagina’s die besmeurd waren. Ik moet het script nog even bug-testen en wat tweaken en dan zal ik er ook voor zorgen dat de ‘handmatige’ de-spammers (op dit moment voornamelijk Michel en Gideon, waarvoor dank!!) toegang krijgen tot het script. Het is er eentje die je met beleid moet uitvoeren, want stel dat je er bijvoorbeeld mijn naam zou invoeren, dan wis je zo ongeveer de wiki schoon. Dus een check of het een geregistreerde gebruiker is of een lijst van gebruikers die je niet mag invoeren etc. zou wel handig zijn.