E-Learning Themasite editie mei 2005

 Gepubliceerd door om 22:15  e-Learning
mei 022005
 

De mei editie van de SURF E-learning Themasite staat online, met onderstaande nieuwe bijdrages:
* E-merge rapport “Vergelijking Blackboard CMS en Harvest Road Hive”
* Portfolio’s implementeren: gedeelde uitdagingen
* De E-merge scenario’s
* Levenslang leren in een internationaal netwerk van professionals
* Library, Information Resources and Digital Content. Onderwijs in een open informatielandschap
* Angela Stoof: “Tools voor de identificatie en beschrijving van competenties”
* Podcasting in het hoger onderwijs: nieuwe hype of echte aanwinst?
* Trendwatchers op Online Educa Berlin

De E-Learning Themasite is te vinden op http://e-learning.surf.nl.
Overigens, zonder de andere bijdragen tekort te willen doen: mijn complimenten aan Marja Verstelle voor de toegankelijke introductie over podcasts. Hoewel ik tot de categorie schrijvers van ‘kritische beschouwingen’ behoor ;-), vind ik het goed dat dit nu al zo snel ook in de onderwijswereld geïntroduceerd wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor E-Learning Themasite editie mei 2005  Tags:

Niet zo slimme wasmachine-ontwerper

 Gepubliceerd door om 19:11  Tools
mei 022005
 
“Op de website van BBC News is te lezen dat een Spaanse ontwerper een wasmachine heeft ontwikkeld dat een persoon niet twee keer het wasprogramma kan starten. Op de automaat zit een scanner dat de vingerafdruk van de gebruiker uitleest en op basis daarvan bepaalt of de wasmachine aangaat of niet.”

(bron)

Dit was vast een ontwerper zonder kinderen, want met twee kinderen is om en om een trommel was draaien niet handig. Of mag ik wel één trommel witte was + één trommel bonte was draaien voordat ik moet wachten totdat mijn partner thuis komt?

 Reacties uitgeschakeld voor Niet zo slimme wasmachine-ontwerper  Tags:

Wat is een piraat?

 Gepubliceerd door om 16:59  Algemeen
mei 022005
 

Softwarepiraten zijn naïef staat er boven een bericht van de Automatiseringsgids dat gaat over de verschillende smoezen die de BSA te horen krijgt als ze binnengevallen zijn bij een bedrijf dat niet beschikt over alle noodzakelijke licenties voor de software die zij in gebruik hebben. Ik moet bij dat woord piraten altijd meteen denken aan van die schurken met een ooglapje en houten poot op zo’n boot met kanonnen. Lees verder….

My First Sony PlayStation Portable

 Gepubliceerd door om 08:50  Tools
mei 022005
 

De kans dat ik ooit een Sony Playstation Portable (PSP) zal bezitten is niet heel erg groot. En tegen de tijd dat mijn kinderen er een willen (moeten?) neem ik aan dat we al een generatie of twee verder zijn (wat betreft apparaat).
Toch is het effect op meer vlakken merkbaar. Bijvoorbeeld omdat de PSP alleen MPEG4-videobestanden afspeelt. Want dat betekent haast automatisch dat er software beschikbaar moet zijn/komen om bestaande video’s naar MPEG4 te converteren. Anders is het namelijk een zinloze optie op zo’n ding. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor My First Sony PlayStation Portable  Tags:
mei 022005
 

Een paar weken geleden was ik nog heel wat tijd kwijt met het aan de praat krijgen van SVG-ondersteuning in Firefox. Als het een beetje meezit hoeft dat binnenkort niet meer en biedt Firefox 1.1, net als Opera 8, geïntegreerde ondersteuning voor SVG (bron). Of het het gebruik van SVG zal stimuleren weet ik niet, dat het het leven weer een stukje gemakkelijk maakt is wel zeker.

 Reacties uitgeschakeld voor SVG ondersteuning in Opera 8 en Firefox 1.1  Tags: