VRVS vervolg

De test met de VNC-reflector werkt, de lus via mijn thuisservertje maakt het mogelijk om met VNC de firewall door te komen.
Helaas werd de feestvreugde al snel gedrukt toen bleek dat het met video achter de firewall wellicht toch wat moeilijker is dan achter NAT.
Hoewel VRVS aangaf dat we video en audio deelden, konden we elkaars video- en audiostream niet zien/horen. Maar niet allen van elkaar niet, ook van de anderen die toen toevallig in het café waren konden we alleen de audio-feed ontvangen. Thuis had ik zowel audio als video werkend.
Ik blijf nog even in het café rondhangen (op het ene scherm) terwijl ik op het andere maar gewoon met ander belangrijk werk door ga. Als je zin hebt om langs te komen: registreren kost maar een paar minuten en is gratis: http://www.vrvs.org/

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pierre
15 jaren geleden

Via de mail vragen gesteld aan de mensen bij VRVS. De eerste reactie was een lijstje met poorten die in de firewall moeten open staan. Daar heb ik nu niets aan, want poorten open laten zetten is meer een lange termijn actie.
Een tweede suggestie was om ook achter de firewall het gebruik van de (NAT)-proxy aan te zetten. Geen garantie overigens dat dat werkt, woensdag ben ik weer (heel even) in Eindhoven en dan kan ik dat uitproberen. Wordt zoals zo vaak vervolgd.