Innovatium – the day after

Het Innovatium-congres gisteren heeft een wisselende indruk achtergelaten (heb het even rustig laten bezinken, dus daarom schrijf ik er nu pas over).
Innovatium in zijn geheel was, vind ik, een succesvol evenement. Het Evoluon als locatie leent zich heel goed voor de gekozen opzet van kleine, open, ruimtes voor de sessies.
De locatie en opzet heeft ook hier en daar voor problemen/nadelen gezorgd, zo waren er mensen die (zie ook het bericht op het Innovatium-weblog) grote problemen hadden om publiek te trekken.
Ook wij hebben te maken gehad met het trekken van belangstellenden. De iPOD mini was mogelijk voor een andere doelgroep interessant of/en de drempel van het daadwerkelijk plaatsen van een bericht bleek heel erg hoog te zijn.
En bij sommige van de één alinea-berichten die je er nu ziet staan zaten mensen soms 20 minuten hard te werken/nadenken/typen om dat bericht te produceren.
Overigens bleek er wel belangstelling te zijn om uitgelegd te krijgen wat een weblog nou eigenlijk is. maar de stap naar het daarna ermee aan de slag gaan was zoals gezegd groot en mensen gaven dan vaak aan dat ze “straks” nog
wel even terug kwamen.

De techniek liet ons na de middag overigens danig in de steek, op een gegeven moment deed nog maar één van de computers het (en met tegenzin), de andere werkplekken konden het draadloos netwerk niet meer vinden en konden
dus niet gebruikt worden.

Terugkijkend op de dag vrees ik dat een frontale presentatie/uitleg over weblogs en wiki’s waarschijnlijk effectiever geweest was dan de nu gekozen vorm. Maar dat was niet in de geest van dit Innovatium geweest. :-)
Vanochtend hebben we nog een mail naar de sprekers tijdens Innovatium 2005 gestuurd en dat leidt op het moment toch ook weer tot nieuwe bijdragen. Met name Hans Reitzema heeft de smaak te pakken en heeft een aantal heel mooie foto’s geplaatst (zie bijvoorbeeld hier, hier en hier). In totaal hebben zich tot dit moment zo’n 30 gebruikers aangemeld.

Sybilla blikt op het op het Innovatium-weblog terug op gisteren.

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
ewan claeyssens
15 jaren geleden

Via de wordpresserver van gent.blogt.be op uw site gekomen! Laat u weten dat mijn leerlingen van het vijfde leerjaar Sint-Paulus Gent ook een klasblog onderhouden.
mvg

Pierre
15 jaren geleden

Beste Ewan,
Bedankt voor de reactie, ik had de andere verplaatst naar hier ;-) Ik kijk met belangstelling uit naar jullie ervaringen met het bloggen in de klas.

Henk de Folter
Henk de Folter
15 jaren geleden

Ik heb zojuist een log geplaatst op het Innovatium weblog. Ik ben redelijk bekend met webloggen en ga nu serieus overwegen hoe ik het een plaats kan geven binnen de lessen die ik (part-time) geef.

De reden dat er op sommige plekken zo weinig bezoekers waren? Er was erg veel te doen, te zien, en te volgen, ik heb moeten kiezen en heb gezien de tijd maar 3 sessies serieus kunnen bijwonen.

Maar niet getreurd, voor de serieus belangstellenden is er nog genoeg te vinden door verder te klikken dan de neus lang is. Zoals o.a. hier dus.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Henk,

Dat klopt, de dag was heel kort en het weblog heeft vandaag laten zien dat er ook een dag later nog het nodige te beleven valt rond Innovatium. :-)