Weblog en LCMS

 Gepubliceerd door om 13:31  Internet
mrt 072005
 
“Ik kwam vorige week op de volgende gedachte: Zou het geen goed idee zijn om het bestandsbeheer voor de attachments die je in het weblog wilt plaatsen, van de weblogapplicatie te verplaatsen naar een LCMS? Wat je in feite doet in het weblog is bestanden opslaan in een webdirectory en vervolgens vanuit een artikel naar deze bestanden linken.”

(bron)

Patrick had vorige week een goed idee. Zeker als je zou zien hoe de mappenstructuur met afbeelden en bestanden hier op het weblog is. Logisch als je weet hoe mijn studeerkamer er meestal uitziet, ook logisch omdat dit weblog in die bijna drie jaar uitgegroeid is van een plek waar ik af en toe wat post naar een plek met bijnar 1400 berichten en een paar honderd MB aan achterliggende bestanden.
Lees verder….

2005 International Symposium on Wikis

 Gepubliceerd door om 13:09  Internet
mrt 072005
 
2005 International Symposium on Wikis
Date: 17-18 October 2005
Venue: San Diego, California, USA

The 2005 International Symposium on Wikis brings together wiki researchers, implementers, and users for the first time. The goal of the symposium is to find a voice for the community. The symposium has a rigorously reviewed research paper track as well as plenty of space for practitioner reports, demonstrations, and discussions. We are honored to announce that Ward Cunningham, the inventor and host of the original WikiWikiWeb, will present the opening keynote talk at WikiSym 2005. Anyone who is involved in using, researching, or developing wikis is invited to WikiSym 2005!

(bron)

 Reacties uitgeschakeld voor 2005 International Symposium on Wikis  Tags:
mrt 072005
 
“De patentrichtlijn wordt toch als hamerstuk behandeld. EU-voorzitter Luxemburg heeft een verzoek om discussie door Denemarken afgewezen.”

(bron)

Hoewel dat uit het bericht op webwereld nog niet blijkt, meldt Computable Online inmiddels dat de ontwerpwet is goedgekeurd. Lang leve de democratie. Nu ben ik maar een domme burger, maar wie kan mij uitleggen hoe dit zo heeft kunnen lopen?

 Reacties uitgeschakeld voor Softwarepatenten toch als hamerstuk afgehandeld  Tags:

Weblogs bij de Hogeschool INHOLLAND #2

 Gepubliceerd door om 10:16  Algemeen
mrt 072005
 

Dit weekend schreven ook Frank-ly en Breuls.log over de weblogs bij INHOLLAND. Frank-ly ging op zoek naar weblogs van studenten en ook hier verbazing over het halslachtige karakter van het op zich te waarderen initiatief.
Vorige week heb ik, mede ook naar aanleiding van de door Sybilla geïntroduceerde term ‘promoblogs‘ een mailtje gestuurd naar INHOLLAND met een aantal vragen. Lees verder….