Snacken bij vertraging

 Gepubliceerd door om 22:45  Persoonlijk
feb 162005
 
“Vanaf donderdag is in de Europese Unie nieuwe wetgeving van kracht die de positie van vliegtuigpassagiers moet verbeteren. Bij twee uur vertraging zijn vliegtuigmaatschappijen voortaan verplicht een gratis snack of zelfs een hele maaltijd te verschaffen. De maatschappijen vinden de nieuwe maatregelen oneerlijk en onduidelijk. Ze stappen naar de rechter.”

(bron)

Afkloppen natuurlijk, maar ik heb gelukkig nog nooit 2 uur vertraging gehad bij een Europese vlucht, laat staan dat het vliegtuig overboekt was. Nou zorg ik er sowieso meestal voor dat ik voor vertrek van thuis al online ingecheckt heb. Vooral de nieuwe regels/boetes voor overboeken of het annuleren van een vlucht zijn pittig. Ik neem tenminste aan dat die ook gelden voor prijsvechters die to nu toe dit volledig afwezen in hun voorwaarden.

 Reacties uitgeschakeld voor Snacken bij vertraging  Tags:

Special Interest Group NL Portfolio

 Gepubliceerd door om 20:01  SURF
feb 162005
 
“Wie zich bezighoudt met digitale portfolio’s in het hoger onderwijs kon tot voor kort op een aantal internetsites informatie bijhouden. Met de oprichting van SURF’s Special Interest Group NL Portfolio zullen alle relevante nieuwtjes, een agenda, verslagen van bijeenkomsten, links, projecten en het handboek Elektronisch Portfolio, voortaan via één plek worden ontsloten: http://e-learning.surf.nl/portfolio”

(bron)

Een beetje reclame voor collega’s kan natuurlijk nooit kwaad. Zeker niet omdat de SURF NL Portfolio special interest group en SURF SiX nauw contacten onderhouden. Dat is ook nodig omdat we veel met elkaar te maken hebben. SURF SiX houdt zich bezig met leertechnologie-afspraken en o.a. ook met het uitwisselen van portfolio’s. De NL Portfolio SIG houdt zich (echt waar!) bezig met met de inhoudelijke kant van portfolio’s, maar loopt daarbij automatisch tegen de uitwisselings-uitdaging aan. En daar vinden beide clubs elkaar.
Omdat de site van de Special Interest Group NL Portfolio gebruik maakt van dezelfde software als (o.a.) de SURF SiX website, was het heel eenvoudig om ook voor die site een RSS-feed te laten genereren. Dat heb ik dus ook maar meteen gedaan: RSS-feed van de SIG.

feb 162005
 
“Dat een deel van ADSL-gebruikend Nederland niet de kennis heeft (of moeite neemt) om het standaard wachtwoord van zijn modem te veranderen zal voor weinig tweakers een verrassing zijn, maar volgens onderzoek van GeenStijl is de situatie vrij ernstig. Het weblog scande van alle grote Nederlandse providers een drietal subnets en vond achter gemiddeld 6,7% van de ip-adressen een slecht geconfigureerd modem.”

(bron)

Het gevaar zit hem niet alleen in het standaardwachtwoord, maar ook in slecht ingestelde P2P-software , zoals bijvoorbeeld KaZaA, in combinatie met USB-modem. Ik heb (alweer een tijd geleden) eens zo’n scan gedaan voor het deel van het ADSL-netwerk waar ik zelf op aangesloten ben en kwam een aantal pc’s tegen waarvan de hele C-schijf toegankelijk was voor de buitenwereld. Allemaal hadden ze in dat geval KaZaA geïnstalleerd staan en per ongeluk teveel gedeeld voor de buitenwereld.

Davideon online

 Gepubliceerd door om 07:01  Internet
feb 162005
 
“Davideon is een onderverwijsvernieuwingsproject dat in de jaren 2002 – 2004 is uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam en de Christelijke Hogeschool Windesheim. Het project had tot doel de didactische, technische en organisatorische aspecten rond het gebruik van streaming media in het hoger onderwijs te verkennen. Streaming media is, heel kort gezegd, het afspelen van audiovisueel materiaal via het internet.”

(bron)

Gisteren ontving ik twee keer een e-mail bericht dat met enige vertraging de geheel vernieuwde Davideon website gelanceerd is: www.davideon.nl. De komende tijd zal deze site nog worden uitgebreid met streaming materiaal dat voor iedereen toegankelijk is. Nu is een deel van het materiaal alleen toegankelijk voor medewerkers (en studenten) van de Davideon-instellingen en instellingen die een Beeld en Geluid in Academia licentie hebben afgesloten. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Davideon online  Tags: