Introductie SCORM

Behalve de presentatie over weblogs en wiki’s was er nog een andere presentatie die ik al een tijdje wat verder wilde uitwerken. Het is een presentatie die ik vorig jaar tijdens een Fontys-interne gebruikersbijeenkomst gaf over SCORM.
Dus heb ik de presentatie wat aangepast, verder uitgewerkt, ingesproken en een paar demonstraties toegevoegd. Het resultaat is weer online te bekijken als je beschikt over Flash. De aangepaste presentatie is te downloaden (PPT-bestand, 682kB) en de Flash-versie is ook als SCORM-pakket (Zip-bestand, 3MB) te downloaden.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
16 jaren geleden

Ik wilde Scorm voor beginners en wordt hiermee op mijn wenken bediend! Dank, dank, dank!
Nog een kleine opmerking over de Wink-presentaties: het is misschien een suggestie om (net zoals Powerpoint doet) met een zwart scherm te eindigen. In het eerste voorbeeld wordt de suggestie gewekt dat je op de knop "laat nu de presentatie zien" zou kunnen drukken.

Pierre
16 jaren geleden

Goed idee en bedankt voor de tip. Ik heb de bewoordingen in die laatste dia aangepast en daar de muis onzichtbaar gemaakt.
De drie demonstraties hebben nu een zwart scherm als laatste scherm met daarin een aanwijzing dat je met de schuifbalk de demonstratie nogmaals kunt starten.

Gertruud
Gertruud
16 jaren geleden

Hallo Pierre,
Dit begint heel mooi materiaal te worden! Ik had wat last van verschillende geluidsniveaus, dus snel betere microfoons aanschaffen. Voor mij was het ook prettig als bij de intro een tijdsindicatie van de duur van de presentatie had gezeten..

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Gertruud,
Dank je!

Ik weet niet of dat aan de microfoon lag, of aan het feit dat ik tussentijds opgeslagen had (en dus de geluidsniveaus van de verschillende dia’s niet op dezelfde manier opgeslagen zijn). Maar ik wil natuurlijk best met een betere microfoon testen. Sowieso omdat ik wel graag met een ‘mobiele’ oplossing zou willen testen waarbij ik tijdens een live presentatie een opname maak. Zal minder ‘strak’ klinken, maar wellicht wel spontaner ;-)

Tijdsindicatie is inderdaad een goede. Het betekent dat ik de eerste slide (nogmaals) als laatste moet opnemen (dan kan ik inderdaad in Articulate zien hoelang het totaal duurt) en/of dat ook op de eerste dia opnemen. Is natuurlijk dan niet op de seconde nauwkeurig, maar een indicatie in minuten is wel handig als je van plan bent het geheel van begin tot einde te volgen.

Michel
16 jaren geleden

We zijn bij ons wat met MS-producer aan het spelen geweest (incl. video-opnamen) maar komen toch een beetje terug van de opnamen van een life-presentatie. Met name is het moeilijk om het geluid een beetje fatsoenlijk te krijgen.
Ik ben zelf ook geen liefhebber van het uitschrijven en vervolgens oplezen van een presentatie, maar ik denk dat het voor dit soort presentaties toch de beste optie is.