feb 042005
 

De Education-werkgroep van Dublin Core heeft een wiki in de lucht gebracht ten behoeve van haar werkzaamheden om tot een op leermateriaal gericht ToepassingsProfiel te komen. Bij het opstellen van het toepassingsprofiel wordt gekeken naar specifiek op onderwijs gerichte velden in de LOM.
Of het relevant werk is aangezien we de LOM al hebben en daar onze handen meer dan vol aan hebben? Tja, dat zal moeten blijken. Dublin Core heeft nu als pré op de LOM dat het breder geïmplementeerd is, maar dat zal voor dat toepassingsprofiel niet gelden. Van de andere kant brengt het beide sets metadata dichter bij elkaar zodat het minder relevant wordt welke van de twee je gebruikt. En dat lost weer een aantal overbodige discussies op.
Het volledige bericht in het Engels kun je op deze pagina vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Educatief toepassingsprofiel voor Dublin Core  Tags:

Engelse man sms’t in zijn slaap

 Gepubliceerd door om 16:54  Tools
feb 042005
 
“‘Ik stuur zoveel sms’jes dat het echt een karaktertrek van me is geworden. Maar ik was erg verbaasd toen mensen me vertelden dat ze midden in de nacht vreemde berichten van mij hadden gekregen.’ Richard Griffiths (23) uit het Engelse Swansea slaapwandelt niet, maar stuurt midden in de nacht sms’jes.”

(bron)

Wanneer is het moment aangebroken dat je merkt dat je het allemaal niet helemaal meer onder controle hebt?

 Reacties uitgeschakeld voor Engelse man sms’t in zijn slaap  Tags:

5 jaar? zwemlesjaar!

 Gepubliceerd door om 16:20  Algemeen
feb 042005
 

Het moet niet gekker worden. Op Dagelinks wordt verwezen naar een actie om kinderen vanaf 5 jaar aan het zwemmen te krijgen. De actie heeft een eigen site met informatie waar ouders op hun verantwoordelijkheden gewezen worden. Schaffen ze eerst overal het schoolzwemmen af (in Rotterdam krijgen ze het overigens blijkbaar toch nog vanaf 8 jaar), komen ze tot de conclusie dat niet iedereen z’n kinderen dan maar zelf op zwemles zet en gaan ze geld uitgeven aan zo’n campagne. Laat ze dat geld liever goed besteden en er weer gewoon net als vroeger voor zorgen dat kinderen op school leren zwemmen. Leren zwemmen is wat mij betreft zeker zo belangrijk als alle andere sportonderdelen tijdens de gymles. Belachelijke actie!