jan 312005
 
“Je kunt pas echt met open standaarden werken als je met open source software werkt. Daarom is het praten over open standaarden met gesloten software als reisboeken schrijven vanuit de gevangenis.”

(bron)

Ik ben het er natuurlijk niet mee eens, voornamelijk omdat het gewoon onzin is, maar het was/is zo’n mooie beeldspraak dat ik hem hier wilde bewaren.

 Reacties uitgeschakeld voor Reisboeken schrijven vanuit de gevangenis  Tags:
jan 312005
 
“‘De conventionele digitale leeromgeving is een te beperkt medium als samenwerken en kennis delen centraal staat in leren,’ aldus Klaassen, ‘DLO’s zijn erg docentcentrisch; docenten kunnen er makkelijk materiaal op aanbieden en veranderingen in aanbrengen. Voor studenten zijn de mogelijkheden echter veel beperkter; ze kunnen opdrachten inleveren en reageren op discussion-boards, maar alleen als een docent ervoor kiest om die in schakelen. Weblogs bieden ook studenten meer mogelijkheden, met name als het gaat om de communicatie.'”

(bron)

De edusite besteedt vandaag in een special aandacht aan het gebruik van weblogs in het onderwijs. Ik vond de uitspraak van Patrick (zie hierboven) een goede samenvatting. Overigens voor ik de term “tool” die in een citaat van mij (naar aanleiding van een telefoongesprek in november vorig jaar) staat een rare. Ik zou daar eerder toepassing gebruikt hebben, maar moet eerlijk bekennen dat het gesprek al wat lang geleden is om dat precies te weten. Hoewel het natuurlijk verdacht positief klinkt (aangezien ik er zelf in genoemd wordt) vind ik het geen gekke samenvatting/introductie wat betreft het gebruik van weblogs in het onderwijs.