Microsoft maakt Office-formaat ‘open’

Microsoft heeft de beschrijvingen (schema’s en documentatie) van haar Office applicaties (Word, Excel, InfoPath, OneNote, Project, Visio) beschikbaar gesteld onder een licentie die het gratis gebruik ervan mogelijk maakt. (bron)
De actie is/lijkt bedoeld om te voorkomen dat het tot nog toe gesloten karakter van de bestandsformaten van deze applicaties een struikelblok gaan worden bij de keuze voor Microsoft door met name enkele staten in de Verenigde Staten.
Ik heb de documentatie gedownload, maar niet geprobeerd of het voldoende informatie was om daadwerkelijk conversies tussen bijvoorbeeld Word 2003 en OpenOffice voor elkaar te krijgen, maar zover ik de licentie begrijp maakt die het bouwen ervan wel mogelijk/legaal/eenvoudiger. Ook binnen OpenSource producten.
Typisch Microsoft natuurlijk om toch even te pesten: de bestanden worden ingepakt in een .msi bestand aangeleverd. Je hebt Windows nodig om die uit te pakken. Het enige wat gedaan wordt is dat een aantal bestanden naar een map gekopieerd worden. Dat hadden ze dus ook in een gewoon zip-bestand kunnen stoppen.

Even voor de duidelijkheid: dit maakt het formaat nog steeds geen OpenStandaard zoals bij Techworld gesuggereerd wordt.