Microsoft maakt Office-formaat ‘open’

 Gepubliceerd door om 08:08  Tools
jan 302005
 

Microsoft heeft de beschrijvingen (schema’s en documentatie) van haar Office applicaties (Word, Excel, InfoPath, OneNote, Project, Visio) beschikbaar gesteld onder een licentie die het gratis gebruik ervan mogelijk maakt. (bron)
De actie is/lijkt bedoeld om te voorkomen dat het tot nog toe gesloten karakter van de bestandsformaten van deze applicaties een struikelblok gaan worden bij de keuze voor Microsoft door met name enkele staten in de Verenigde Staten.
Ik heb de documentatie gedownload, maar niet geprobeerd of het voldoende informatie was om daadwerkelijk conversies tussen bijvoorbeeld Word 2003 en OpenOffice voor elkaar te krijgen, maar zover ik de licentie begrijp maakt die het bouwen ervan wel mogelijk/legaal/eenvoudiger. Ook binnen OpenSource producten.
Typisch Microsoft natuurlijk om toch even te pesten: de bestanden worden ingepakt in een .msi bestand aangeleverd. Je hebt Windows nodig om die uit te pakken. Het enige wat gedaan wordt is dat een aantal bestanden naar een map gekopieerd worden. Dat hadden ze dus ook in een gewoon zip-bestand kunnen stoppen.

Even voor de duidelijkheid: dit maakt het formaat nog steeds geen OpenStandaard zoals bij Techworld gesuggereerd wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft maakt Office-formaat ‘open’  Tags:

Veilige modeltreintjes

 Gepubliceerd door om 01:41  Algemeen
jan 302005
 
“Minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs maakt in haar nieuwe nota railveiligheid geen onderscheid tussen goederen- en passagierstreinen van de Nederlandse Spoorwegen en treintafels van hobbyisten. Op papier moeten ze allebei aan dezelfde eisen voldoen.”

(bron)

Ik zag gisteren bij het Kruidvat een basisset van MÀrklin in de aanbieding. Of die aan alle eisen voldeed weet ik niet. :P

 Reacties uitgeschakeld voor Veilige modeltreintjes  Tags:
jan 302005
 

De consumentengids van februari gaat in op het fenomeen Bellen via internet. Het artikel is op het moment ook online beschikbaar. De vijfentwintig vragen uit het blad zijn daar samengevat in een negental vragen. Ook de antwoorden zijn niet letterlijk hetzelfde. Omdat er maar een paar antwoorden waren waar ik geen commentaar op had heb ik zie even op een rijtje gezet. Lees verder….