The Terminal

Terminal, The (2DVD) Diego Luna The Terminal
Vanavond heb ik weer eens zitten genieten van Tom Hanks, dit keer in zijn rol als Viktor Navorsky, die op het vliegveld van New York vast komt te zitten. Grappig en ontroerend, en niet alleen vanwege de vervulde belofte aan zijn overleden vader. Het lijkt overigens wel of Tom Hanks tijdens de film steeds beter in zijn rol van Viktor groeit. Daardoor wordt het onwaarschijnlijke uitstapje naar New York op het einde hem ook zondermeer vergeven. Aanrader!
Bol.com weet overigens te vertellen dat de film geïnspireerd is door het levensverhaal van Mehran Nasseri, een Iraanse vluchteling die in 1988 nagenoeg hetzelfde overkwam en die al 16 jaar op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs woont. Minpuntje in mijn geval was dat de huur-DVD helemaal ontdaan was van elk extra.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
TomV
TomV
16 jaren geleden

Film is inderdaad ok. Overigens i.t.t. de film zou Mehran gek zijn geworden en denkt hij niet meer te kunnen leven buiten het vliegveld. Het ware verhaal is dus minder happy dan deze film.